Palangos restorano šefas pasidalijo savo stintų receptu

Stintos – paprastos žuvys, tačiau ir jas galima paruošti taip, kad jos būtų vertos išrankių gurmanų dėmesio. Tuo įsitikinęs Palangos restorano „4“ šefas Gabrielius Zajac.

  Stintos pagal šefo G.Zajac receptą.<br> Restorano „4“ nuotr.
  Stintos pagal šefo G.Zajac receptą.<br> Restorano „4“ nuotr.
 Žuvienė.<br> Restorano „4“ nuotr.
 Žuvienė.<br> Restorano „4“ nuotr.
 G.Zajac.<br> Restorano „4“ nuotr.
 G.Zajac.<br> Restorano „4“ nuotr.
 Stintos pagal šefo G.Zajac receptą.<br> Restorano „4“ nuotr.
 Stintos pagal šefo G.Zajac receptą.<br> Restorano „4“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 9, 2019, 11:05 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 11:37 AM

Gabrielius – tituluočiausias šefas kurorte – pernai vykusiame Lietuvos geriausių virėjų čempionate užėmė antrąją vietą. To nebuvo pasiekęs nė vienas šefas, dirbantis Palangoje.

Kadangi jo vadovaujamas restoranas – pajūryje, G.Zajac restorano valgiaraštyje deramą vietą skiria žuviai.

Savotiška restorano žiemos valgiaraščio žvaigždė – žuvienė. Ji ypatinga tuo, kad yra ruošiama iš rūkyto upėtakio, jūros gėrybių, lydekos. Kaip tikino Gabrielius, kas jos paragauja, prašo antros porcijos. 

Populiarus ir sviestažuvės patiekalas.

O Stintų šventės proga paruošė naują patiekalą.

Ar tai restoranui tinkama žuvis? „Geras siuvėjas iš bet ko pasiųs gerą kostiumą“, – šyptelėjo virtuvės vadovas.

Kaip ir daugelis stintų mėgėjų, šefas laikosi požiūrio, kad pačios skaniausios stintos – tiesiog keptos.

„Tai klasikinis patiekalas, kurio nereikėtų ruošti kaip nors kitaip, bandyti sukurti ką nors modernaus. Viskas, ką galima padaryti, – kuo geriau iškepti stintas. Kad tai būtų tobuliausios, skaniausios keptos stintos“, – požiūrį dėstė šefas.

Jis sumanė kepti stintas aromatiniame aliejuje ir patiekti jas su rudajame cukruje karamelizuotomis citrinomis bei saldžiųjų bulvių traškučiais. „Man patinka kurti patiekalus ar elementus, kuriuos valgant sunku sustoti. Tokie ir yra šie traškučiai“, – šyptelėjo Gabrielius.

Lengvumo patiekalui suteiks pastarnokų ir salierų šaknų kremas.

Gabrielius pasidalijo savo receptu, kaip kepti stintas.

Keptos stintos

Reikės:

  • stintų,
  • alyvuogių aliejaus,
  • česnakų,
  • čiobrelių,
  • druskos.

Iš vakaro sutrinkite česnakus su alyvuogių aliejumi ir čiobreliais. Per naktį aliejus prisigers jų aromato.

Prieš kepdami perkoškite aliejų. Stintas apvoliokite miltuose, apibarstykite druska ir kepkite aromatiniame aliejuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.