Kompaniją palaiko muzika, smilkalai, puodelis kavos arba tiesiog tylios ir ramios mintys. Tik fotosesijos kartais būna atidedamos, nes arba būna jau tamsu, arba tiesiog tingiu fotografuoti.
Dalinuosi itin lengvai pagaminamo torto receptu, kurį gaminau žiemos šventėms. Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus.
Tortas su mandarinais
Produktai nurodyti 21 cm skersmens torto formai, užtruksite nepilną valandą, plius laikas šaldytuve.
Reikės:
- apie 20 plikytų pyragaičių su kremu (naudojau pirktus),
- 250 g maskarponės sūrio,
- 420 g grietinėlės,
- 1/2 indelio sutirštinto pieno su cukrumi,
- 2 v. š. želatinos,
- 1 pakelis citrinos skonio želės,
- 5 mandarinai.
Kaip gaminti
Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.
Pasiruoškite želę. Į dubenį su žele pilkite pusę kiekio vandens, kiek parašyta ant pakuotės ir atvėsinkite.
Maskarponės sūrį sumaišykite su sutirštintu pienu.
Želatiną ištirpinkite garų vonelėje.
Plakdami grietinėlę maža srovele pilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite maskarponės masę su grietinėlės mase.
Tortinės dugną ištiekite kepimo popieriumi ir sudėkite plikytus pyragaičius.
Užpilkite kremą ir išlyginkite paviršių. Kai kremas sustings, ant viršaus sudėkite nuluptas ir nuvalytas mandarinų skilteles. Užpilkite citrinų želę ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“