Receptas iš tinklaraščio „Vegan pipiras“.
Makaronai su pievagrybiais
Reikės:
- 500 g makaronų,
- 600 g pievagrybių,
- 3 vnt. paprikų (galima naudoti konservuotas),
- 400 g konservuotų pomidorų savose sultyse,
- 1 a. š. picos prieskonių,
- 3 v. š. maistinių mielių dribsnių,
- druskos,
- alyvuogių aliejaus.
- Patiekti – sezamų sėklų.
Paruošimas
1. Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Pievagrybius supjaustykite, pakepinkite aliejuje.
3. Baigiant kepti dėkite smulkintas paprikas, pašildykite kelias minutes.
4. Pilkite išvirtus makaronus ir pomidorus. Išmaišykite.
5. Dėkite prieskonius ir vėl išmaišykite. Pakepinkite, kol padažas sutirštės.
6. Patiekite su sezamų sėklomis.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.