Ta proga pasigaminkite gardų desertą – panakotą su braškių žele ir palepinkite savo mylimąjį ar mylimąją.
Tai desertas, kuriam atsispirti neįmanoma.
Panakota su braškių žele
Reikės:
- 250 ml grietinėlės (35 proc.),
- 200 ml pieno,
- 100 g cukraus,
- 0,5 a. š. vanilinio cukraus,
- 10 g želatinos + 50 ml vandens jai išbrinkinti,
- braškių skonio želės.
Kaip gaminti
Želatiną išbrinkinkite vėsiame vandenyje 10-15 min.
Į puodą supilkite gietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir kaitinkite iki užvirimo (neužvirkite!).
Nuėmę puodą nuo kaitros į jį sudėkite išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kad neliktų granulyčių.
Atvėsintą per sietelį supilstykite į taures ir pastatykite stingti į šaldytuvą. Taurę galite paguldyti 45 laipsnių kampu – sustingusi želė atrodys įdomiau.
Braškių želę paruošiau pagal instrukciją, kaip nurodyta ant pakuotės.
Ant sustingusio taurėse panakotos sluoksnio užpyliau braškių želės ir pastačiau į šaldytuvą stingti.
Panakota paruošta.
Gardžių akimirkų!