Gardūs ir sotūs grybai veganiškuose patiekaluose dažnai atstoja mėsą, bet paragavę šios sriubos jūs tikrai patvirtinsite, kad joje visiškai nieko netrūksta.
Ši sodri, tiršta kreminė sriuba yra lyg šiltas apkabinimas iš vidaus.
Gaminant trintas ir tirštas sriubas beveik visada yra naudojami pieno produktai, bet šioje sriuboje tirštumo suteikia trintos baltos pupelės, kurios atstoja riebią grietinėlę ar pieną, tačiau iš tiesų neturi jokių riebalų. Be to, pupelėse gausu augalinių baltymų, sotumo suteikiančios ląstelienos, vitaminų C, B kalio, cinko ir geležies.
Tiršta grybų sriuba
Reikalingi produktai (3-4 porcijoms):
230 g jūsų mėgstamų grybų (naudojau pievagrybius),
1 valg. š. kokosų aliejaus,
2 vidutiniai svogūnai, smulkiai supjaustyti,
1 poras, smulkiai supjaustytas,
1 arb. š. džiovintų čiobrelių,
2 česnako skiltelės, susmulkintos,
šviežiai spaustų citrinos sulčių (½ citrinos),
1 litras daržovių sultinio,
2 skardinės konservuotų arba 400g virtų baltų pupelių,
pipirų,
druskos.
Kaip gaminti
Nuvalytus grybus kelis kartus nuplaukite šaltame vandenyje, susmulkinkite.
Dideliame puode įkaitinkite kokosų aliejų, sudėkite svogūnus ir porus.
Suberkite čiobrelius. Sumažinkite ugnį ir kepinkite 5 minutes, kol svogūnai ir porai suminkštės. Suberkite česnakus.
Į puodą įpilkite citrinos sulčių ir maišydami nugramdykite viską, kas prikepė prie puodo dugno.
Dėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol suminkštės.
Kol grybai kepa, į elektrinio smulkintuvo/trintuvo indą supilkite paruoštą daržovių sultinį ir sudėkite pupeles. Dideliu greičiu trinkite, kol virs vientisa mase.
Į puodą supilkite sultinio ir pupelių mišinį, gerai išmaišykite ir lėtai pavirkite 5 minutes.
Perpilkite sriubą į trintuvo indą ir trinkite, kol gausite vienalytę masę.
Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite vandeniu arba sultiniu.
Trintą sriubą pagardinkite pipirais ir, jeigu reikia, druska.
Išpilstykite į dubenėlius ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kas tas avokadas“