Bulviniai blynai su mėsa – šiek tiek kitokie, bet tikrai skanūs

Dalinuosi receptu, kuris yra lietuviškos virtuvės klasika, tik pagaminti šiek tiek kitaip. 

Bulviniai blynai su malta mėsa.<br>„Samčio užrašai“.
Bulviniai blynai su malta mėsa.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Feb 19, 2019, 2:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2022, 8:22 AM

Idėja pasidalino draugė Laura, bet konkrečiai neminėjo, nei kiek ko dėti, nei kaip tiksliai daryti. Idėją pasiskolinau, bet dariau pagal savo supratimą.

Tad pristatau super paprastą bulvinių blynų su faršu receptą. 

Bulviniai blynai su malta mėsa

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 4 asmenims, užtruksite apie 30 min.

Reikalingi produktai:

  • 5 didelės bulvės,
  • 2 svogūnai,
  • 300 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną),
  • 1 kiaušinis,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų pipirų,
  • aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Bulves nulupkite ir kartu su svogūnais sutarkuokite smulkia tarka. Lengvai nuspauskite.

Maltą mėsą lengvai apkepinkite sausoje keptuvėje.

Į tarkių masę sudėkite kepintą mėsą, muškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir formuokite blynus. Kepkite, kol blynai iškepa.

Valgykite su grietine.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.