Salotų su džiovintomis slyvomis receptai – ir skanu, ir figūrai naudinga

Džiovintos slyvos – ne tik puikus pagardas, įvairiems patiekalams suteikiantis įdomaus salsvoko skonio, bet ir labai naudingos organizmui. Jos stiprina kaulus, imunitetą, mažina širdies ligų riziką ir lėtina senėjimo procesus.

Kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis.<br> 123rf nuotr.
Kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis.<br> 123rf nuotr.
Morkų salotos su džiovintomis slyvomis ir apelsinu.<br> 123rf nuotr.
Morkų salotos su džiovintomis slyvomis ir apelsinu.<br> 123rf nuotr.
Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis, riešutais, česnakais. <br> 123rf nuotr.
Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis, riešutais, česnakais. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 11:49 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 8:25 AM

Dalinamės salotų receptais, kurie ne tik padės aprūpinti organizmą įvairiomis naudingomis medžiagomis, bet ir padės atsikratyti nereikalingų kilogramų. O kartu nustebins puikiu skoniu.

Visi žinome, kad laikantis dietos sunkiausia kovoti su alkio jausmu – taip ir traukia užkrimsti ko nors saldaus, riebaus – žodžiu, kaloringo.

Padėti įveikti alkį padės džiovintos slyvos. Jos mažiau kaloringos, negu saldumynai, tačiau yra daug maistingesnės.

Be to, slyvos laikomos natūraliu antidepresantu, tad jos padės lengviau ištverti dienas, kai neleidžiame sau pasilepinti kuo nors saldaus.

Prieš pradedant gaminti salotas – vienas bendras patarimas: slyvas būna nuplauti ir šiek tiek pamirkyti. Užmerkti jas galite ne tik vandenyje, bet ir nesaldintoje arbatoje – tai joms suteiks daugiau skonio atspalvių.

Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis, riešutais, česnakais

Reikės:

  • 150 g džiovintų slyvų,
  • 5 virtų burokėlių,
  • 100 g graikinių riešutų,
  • 3–5 skiltelių česnako,
  • 2 v. š. augalinio aliejaus,
  • druskos.

Kaip gaminti

Burokėlius nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka.

Mirkytas džiovintas slyvas supjaustykite šiaudeliais, riešutus ir česnakus sukapokite.

Berkite druskos, pilkite aliejaus ir išmaišykite. Palikite salotas valandą pastovėti šaldytuve.

Nebijantys riebalų mišrainę gali pagardinti 3 v. š. majonezo ir apibarstyti kietuoju tarkuotu sūriu.

Kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis

Reikės:

  • 150 g džiovintų slyvų,
  • 100 g džiovintų abrikosų,
  • 250 g mėlynojo arba baltagūžio kopūsto,
  • 1 morkos,
  • 1 nedidelio obuolio,
  • 2 v. š. augalinio aliejaus,
  • 1 v. š. citrinų sulčių, druskos, cukraus, pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

Užpilkite slyvas ir abrikosus karštu vandeniu, palaikykite keletą minučių.

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite šiaudeliais. Nedideliais gabalėliais supjaustykite obuolį.

Susmulkinkite džiovintus vaisius.

Paruoškite užpilą iš aliejaus, citrinų sulčių, druskos, cukraus ir pipirų, apliekite salotas ir išmaišykite.

Morkų salotos su džiovintomis slyvomis ir apelsinu

Reikės:

  • 60 g džiovintų slyvų,
  • 2 morkų,
  • 60 g graikinių riešutų,
  • 1 apelsino,
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.

Išmirkytas slyvas supjaustykite kubeliais. Riešutus sukapokite, šiek tiek paskrudinkite sausoje keptuvėje.

Apelsiną nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, pašalinkite kaulelius ir supjaustykite.

Viską sumaišykite, apipilkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, jeigu norisi.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.