Pikantiškus pyragus esame pratę kepti su daržovėmis, dešra, sūriu. Išbandykite kai ką naujo – pyragą su šprotais, o jei jų nemėgstate – pakeiskite juos mėgstama rūkyta žuvimi.
Puikiai tiks karštai rūkytas ešerys, lydeka, lašiša, menkė, skumbrė ar kitos žuvys.
Pyragas su šprotais ir sūriu
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 200 g miltų,
- 100 g šalto sviesto,
- 2 kiaušinių trynių,
- 2 v. š. pieno,
- 0,5 a. š. druskos.
Įdarui:
- 200 g šprotų (aliejų nuvarvinkite),
- 2 nedidelių svogūnų,
- 3 v. š. aliejaus ar sviesto,
- petražolių,
- druskos, juodųjų pipirų,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 3-4 saulėje džiovintų pomidorų.
Kaip gaminti
Miltus sudėkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir sutrinkite pirštais. Kai masė virs trupiniais, supilkite trynius, išplaktus su šlakeliu pieno ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tešlą iškočiokite ir išklokite ja 20 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kraštus. Uždenkite kepimo popieriumi, prispauskite džiovintais žirniais, pupomis ar keraminiais rutuliukais, kad tešla neiškiltų, ir dėkite kepti į orkaitę 15 min.
Keptuvėje aliejuje ar svieste apkepkite žiedeliais pjaustytus svogūnus. Baigiant kepti sudėkite kapotas petražoles.
Praėjus 15 minučių ištraukite kepimo skardą iš orkaitės, išberkite balastą, nuimkite kepimo popierių. Ant pagrindo dėkite keptus svogūnus su petražolėmis, išdėliokite šprotus ar kitos rūkytos žuvies gabalėlius be ašakų, apibarstykite vytintais smulkintais pomidorais, tarkuotu sūriu ir šaukite į orkaitę dar 30 minučių, kol sūris išsilydys.
Skaniausias šiek tiek ar visiškai atvėsęs.