Šefo sukurtą patiekalą Živilė Kropaitė pasiūlė pavadinti savo vardu

Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai apsilankė žurnalistės, radijo ir televizijos laidų vedėjos Živilės Kropaitės namuose. 

 Živilė Kropaitė šefo sukurtą kruopainį pasiūlė pavadinti savo vardu.<br>J.Stacevičiaus nuotr iš laidos stop kadras.
 Živilė Kropaitė šefo sukurtą kruopainį pasiūlė pavadinti savo vardu.<br>J.Stacevičiaus nuotr iš laidos stop kadras.
Kropaitės kruopainis su varškės sūriu.<br>lrytas.tv laidos stop kadras.
Kropaitės kruopainis su varškės sūriu.<br>lrytas.tv laidos stop kadras.
 Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai apsilankė žurnalistės, radijo ir televizijos laidų vedėjos Živilės Kropaitės namuose. <br>lrytas.tv laidos stop kadras.
 Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai apsilankė žurnalistės, radijo ir televizijos laidų vedėjos Živilės Kropaitės namuose. <br>lrytas.tv laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 1:23 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:31 PM

Greitai bus metai, kai Živilė išėjo motinystės atostogų ir dabar daugiausia laiko leidžia su sūnumi Vėju. 

Sporto treneris ir mitybos treneris Paulius Ratkevičius teiravosi, kaip pasikeitė jos mityba nėštumo metu. Živilė buvo atvira. 

„Man buvo sunku atsisakyti saldumynų. Nežinau, iš kur turiu priklausomybę cukrui – ar tai yra psichologinių problemų atspindys, ar kas kita, bet visą laiką norisi daug cukraus. Net mano mėgstamiausias desertas visada buvo sutirštintas pienas, ir man buvo labai sunku jo atsisakyti“, – atviravo moteris.  

Televizijos eteryje dažnai rodomai moteriai taip pat svarbu, kaip ji atrodo, nes keli papildomi kilogramai, užfiksuoti kamerų, optiškai virsta net keliolika. 

Todėl iš rastų šaldytuve sveikų produktų virtuvės šefas Arnas Noreika pasiūlė pasigaminti kruopainį su daržovėmis ir varškės sūriu. Šiam patiekalui pavadinti Živilė nutarė „paskolinti“ ir panašiai skambančią savo pavardę.

Kropaitės kruopainis su varškės sūriu

2 porcijoms reikės:

  • 1 morkos,
  • 1/3 baklažano,
  • 1/3 kalafioro,
  • 1/3 brokolio,
  • gabalėlio moliūgo,
  • 1/2 raudonosios paprikos,
  • 1/2 žaliosios paprikos,
  • 1 stiklinės lęšių, 
  • 1/2 varškės sūrio,
  • 2 ekologiškų kiaušinių,
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti

Pirmiausia į verdantį vandenį suberkite lęšius ir palikite virti.
Nelygu jų dydis, jiems išvirti prireiks 15-20 min. Kol lęšiai verda, susismulkinkite gabaliukais daržoves ir pradėkite kepti. 

Pradėkite nuo kiečiausių – kelias minutes pakepinkite morkas, suberkite paprikas, o po kelių minučių brokolius, kalafiorą, baklažaną ir moliūgą. Maišydami užberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Svarbu neperkepti daržovių! 

Kol jos troškinasi, išsivirkite kiaušinius – siūlome nevirti visai kietai, palikti šiek tiek skystą trynį, kuris taps puikiu padažu. 

Išvirusius lęšius nukoškite ir sumaišykite su daržovėmis, palikite kelioms minutėms pasitroškinti kartu. 

Supjautykite sūrį gabaliukais, keptuvę vos vos patepkite aliejumi ir uždėkite kepti sūrį. Apkepkite iš abiejų pusių.

Lieka tik komponuoti patiekalą – dėkite keletą šaukštų lęšių ir daržovių troškinio, šalia padėkite keptą sūrį, ant viršaus uždėkite perpjautą kiaušinį, kurį pabarstykite druska ir pipirais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Nacionalinio stadiono statybos gali baigtis nė neprasidėjusios