Vištienos ir šoninės suktinukai su sūrio ir gruziniško padažo įdaru

Gruzinišką tkemalio padažą esame įpratę vartoti kaip padažą, ir tai labai logiška. Buvau dėjusi tkemalio į sriubą, troškinį, bet į vištieną – ne.

Vištienos ir šoninės suktinukai su įdaru.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Vištienos ir šoninės suktinukai su įdaru.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Feb 22, 2019, 8:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2022, 10:34 AM

Kai išbandžiau šį derinį, pakartojau ne kartą – taip patiko šis eksperimentas.

O tokius suktinius galima gaminti su bent kokiais įdarais, sūrį keisti cukinijos ar moliūgo gabalėliu, grybais, esu įdariusi netgi virtais ryžiais.

Dalinuosi puikiu padažo įdare atradimu, jei bandysite – drąsiai galite naudoti ir geltonąjį tkemalį, skoniu jie panašiai rūgštūs.

Vištienos ir šoninės suktinukai su įdaru

2 porcijoms pasiruošiu:

  • 4 šlauneles be kaulo (parduotvėse vadinamos šlaunelių mėsa),
  • 4–8 juosteles šaltai rūkytos šoninės,
  • 4 gabaliukus fermentinio ar mocarelos sūrio,
  • 2 skilteles česnako,
  • 2 v. š. slyvų padažo tkemalio,
  • žiupsnį džiovintų žolelių,
  • 1 a. š. judros sėklų.

Iš karto skubu atsakyti – taip, druskos nereikia, nes jos yra šoninėje, padaže ir sūryje. Šoninės juostelių kiekis priklauso nuo jų ilgio, gali užtekti ir vienos, jei labai ilga ir ja galima apsukti suktinį bent du kartus. 

Judros – mano palyginti neseniai atrastos sėklos, nors istoriniuose šaltiniuose ji yra minima kaip viena seniausių kultūrų Lietuvoje. Jas, žinoma, galite keisti bet kokiomis jūsų mėgstamomis sėklomis.

Šlaunelių mėsą nuplaunu, nusausinu ir sudedu ant medinės lentelės išorine (lygiąja) puse žemyn. Kiekvieną gabaliuką konditeriniu teptuku aptepu tkemalio padažu, pabarstau prieskoniais ir labai smulkiai sukapotu česnaku, dedu po gabalėlį sūrio ir atsargiai suvynioju suktinius. Kiekvieną apvynioju šonine ir sudedu į kepimo indą. Geriausia, kai suktiniai nesiliečia vienas su kitu, tuomet gardžiai apskrunda iš šonai.

Pabarstau judros sėklomis ir indą dedu į orkaitę. Jungiu kaitrą 150 C ir kepu apie valandą, tuomet kaitrą didinu iki 200 C, kepu dar apie 15 minučių.

Tiekiu su sezoniniais ar mėgstamais garnyrais. Mėgstantiems pagardus į indelį įpilu ir tkemalio.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.