Apie tai, kad vištiena gali būti marinuojama nesaldintame sutirštintame piene, nebuvau girdėjusi.
Šis receptas buvo pristatytas laidoje „Beatos virtuvė“, o jį išbandžiusios moterys negailėjo jam pagyrų. Tad susigundžiau išbandyti ir aš. Galiu patvirtinti: vištiena tikrai puiki!
Sutirštinto pieno marinatas jai suteikė minkštumo, sultingumo, tad galiu patvirtinti, kad ji tikrai gardi.
Kitos šeimininkės pabandė šį receptą pritaikyti ir kiaulienai – taip pat liko sužavėtos. Tad išbandykite ir jūs – nepasigailėsite!
Vištiena, marinuota sutirštintame piene
Reikės:
- 2 vištų krūtinėlių,
- pusės skardinės nesaldinto sutirštinto pieno,
- džiūvėsėlių,
- druskos, pipirų,
- prieskonių pagal skonį – džiovintų česnakų, džiovintų petražolių, saldžiosios paprikos,
- apie 40 g sviesto.
Kaip gaminti
Krūtinėles perpjoviau horizontaliai perpus ir sumerkiau į sutirštintą pieną. Palikau pasimarinuoti per naktį.
Prieš kepdama įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių.
Į džiūvėsėlius subėriau prieskonius, druską.
Skardą išklojau kepimo popieriumi, sviestą supjausčiau plonais griežinėliais ir išdėliojau skardoje.
Kepsnelius apvoliojau džiūvėsėliuose su prieskoniais ir išdėliojau skardoje ant sviesto gabalėlių. Ant kiekvieno uždėjau dar po griežinėlį sviesto.
Kepiau 35 minutes.
Skanaus! Jūsų laukia tikras apsivalgymas.