Burnoje tirpstantis riešutų pyragas su kremu ir šviežiomis uogomis

Laidos „Gardu gardu“ vedėjas Ali Gadžijevas šį šeštadienį nudžiugino visų damų širdis ir iškepė lazdyno bei migdolų riešutų morenginį biskvitą, kurį pertepė kreminio sūrio ir plaktos grietinėlės kremu su šviežiomis uogomis. 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis.<br>TV3 nuotr.
Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis.<br>TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br>TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2019, 10:41 AM

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Reikalingi produktai

Biskvitui:

40 g migdolų riešutų,

40 g lazdynų riešutų,

20 g miltų,

40 g miltelinio cukraus,

90 g cukraus,

3 kiaušinių baltymų.

Įdarui reikės:

3 didelių valg. š. kreminio sūrio arba rikotos,

500 ml grietinėlės,

0,5 citrinos žievelės,

1/3 vanilės ankšties,

šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių).

Kaip gaminti

Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų.

Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, miltelinį cukrų ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių.

Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kuriuo po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų. 

Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. 

Gautą kremą konditeriniu maišeliu tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu. Paviršių galima apibarstyti milteliniu cukrumi ir puošti šviežiomis uogomis.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.