Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis
Reikalingi produktai
Biskvitui:
40 g migdolų riešutų,
40 g lazdynų riešutų,
20 g miltų,
40 g miltelinio cukraus,
90 g cukraus,
3 kiaušinių baltymų.
Įdarui reikės:
3 didelių valg. š. kreminio sūrio arba rikotos,
500 ml grietinėlės,
0,5 citrinos žievelės,
1/3 vanilės ankšties,
šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių).
Kaip gaminti
Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų.
Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, miltelinį cukrų ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių.
Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kuriuo po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.
Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti.
Gautą kremą konditeriniu maišeliu tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu. Paviršių galima apibarstyti milteliniu cukrumi ir puošti šviežiomis uogomis.
Skanaus!