Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu

Kad mėgstu ir man patinka gaminti, tikriausiai nereikia kalbėti ir pasakoti. Bet aš taip pat labai mėgstu skaityti kulinarinius žurnalus, bei knygas. Patinka sekti kelias maisto grupes „Facebook“. Taip randu idėjų, sužinau naujus skonių derinius ir kitaip plečiu savo žinias.

Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Feb 25, 2019, 1:15 PM, atnaujinta Feb 21, 2022, 10:30 AM

Šie kepsneliai ir padažo idėja būtent ir yra iš vienos maisto grupės.

Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 30 min.

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlė;
  • 2 česnako skiltelės;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis pipirų;
  • 2 a. š. vištienos prieskonių;
  • 0,5 a. š. kario;
  • 2 a. š. žolelių mišinio;
  • brokolis;
  • miltų, pagal poreikį;
  • džiūvėsėlių, pagal poreikį;
  • 2 kiaušiniai.

Padažui:

  • sviesto gabalėlis (50 g);
  • 2 v. š. grietinės;
  • apie 0,5 stiklinės pieno;
  • žiupsnis kario;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 a. š. miltų;
  • šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio.

Vištienos krūtinėlę supjaustome kepsniukų dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, vištienos prieskoniais, žolelėmis, kariu ir paliekame marinuotis bent kelioms val.

Kepsniuką voliojame į miltų ir džiūvėsėlių mišinį, į kiaušinių plakinį ir vėl į miltus. Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Pasigaminame padažą. Brokolius apverdame sūdytame vandenyje apie 3 min, perliejame šaltu vandeniu ir susmulkiname. Keptuvėje išlydome sviestą, sudedame brokolius, grietinę. Pakaitiname apie kelias min.

Pabarstome miltų ir pilame šiek tiek pieno. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Gardiname druska, kariu ir tarkuotu sūriu.

Valgėme kepsniukus su kuskusu ir šiuo padažu. Skanaus!

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.