Šie kepsneliai ir padažo idėja būtent ir yra iš vienos maisto grupės.
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 30 min.
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė;
- 2 česnako skiltelės;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- 2 a. š. vištienos prieskonių;
- 0,5 a. š. kario;
- 2 a. š. žolelių mišinio;
- brokolis;
- miltų, pagal poreikį;
- džiūvėsėlių, pagal poreikį;
- 2 kiaušiniai.
Padažui:
- sviesto gabalėlis (50 g);
- 2 v. š. grietinės;
- apie 0,5 stiklinės pieno;
- žiupsnis kario;
- žiupsnis druskos;
- 2 a. š. miltų;
- šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio.
Vištienos krūtinėlę supjaustome kepsniukų dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, vištienos prieskoniais, žolelėmis, kariu ir paliekame marinuotis bent kelioms val.
Kepsniuką voliojame į miltų ir džiūvėsėlių mišinį, į kiaušinių plakinį ir vėl į miltus. Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Pasigaminame padažą. Brokolius apverdame sūdytame vandenyje apie 3 min, perliejame šaltu vandeniu ir susmulkiname. Keptuvėje išlydome sviestą, sudedame brokolius, grietinę. Pakaitiname apie kelias min.
Pabarstome miltų ir pilame šiek tiek pieno. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Gardiname druska, kariu ir tarkuotu sūriu.
Valgėme kepsniukus su kuskusu ir šiuo padažu. Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“