Ir vaikai, ir suaugusieji mėgsta sriubas su minkštučiais maltos mėsos kukuliukais. Tokios sriubos – sočios ir greitai paruošiamos, tad puikiai tinka darbo dienos vakarienei.
Šiai sriubai ruošti tiks tiek šviežios, tiek šaldytos daržovės.
Brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba su mėsos kukuliukais
Reikės:
- 200 g kalakutienos faršo (ar kitos mėsos),
- kelių žiedinio kopūsto žiedynų,
- kelių brokolio žiedynų,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- 2 nedidelių bulvių,
- saujelės šaldytų žirnelių,
- 2 česnako skiltelių,
- lauro lapų,
- kiaušinio,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Svogūną sutarkuokite, sultis nuspauskite. Kiaušinį išplakite. Sumaišykite mėsos faršą, tarkuotą svogūną, pusę išplakto kiaušinio, prieskonius, berkite druskos, pipirų ir gerai suminkykite.
Formuokite nedidelius kukuliukus. Prieš virdami galite apkepti, bet galima mesti tiesiai į verdančią sriubą.
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, morką – griežinėliais, berkite į šaltą vandenį ir dėkite virti. Kai užvirs, suberkite kukuliukus, dėkite druskos ir virkite, kol bulvės išvirs.
Brokolius ir žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, supjaustykite ir berkite į sriubą, virkite 5 minutes (jei naudojate šaldytas daržoves, joms virti prireiks dar kelių minučių).
Galiausiai berkite žirnelius, dėkite lauro lapą, žalumynų, kapotus česnakus. Išjunkite kaitrą ir palikite sriubą pastovėti 5-10 minučių.
Skanaus!