Kotletai su česnakiniu sūrio įdaru
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai:
- 1 kg smulkintos kiaulienos;
- 2 kiaušiniai;
- ¼ stiklinės manų kruopų;
- 0,5 stiklinės pieno;
- 2 svogūnai;
- ryšelis krapų;
- 300 g fermentinio sūrio;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- maltos mėsos prieskonių (galite naudoti, kokius labiausiai mėgstate);
- džiūvėsėlių apvolioti;
- aliejaus kepti;
- vandens;
- 1 morkos;
- 100 ml grietinėlės.
Kaip gaminti
Į kiaulieną beriame prieskonius, mušame kiaušinius. Manus užpilame pienu ir paliekame kelias minutes brinkti. Svogūną supjaustome mažais gabalėliais ir pakepiname aliejuje, kol gražiai apskrus. Supilame į dubenį su faršu. Ten pat supilame manus. Gerai išmaišome.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką. Drėgnomis rankomis formuojame kotletus, į vidų dedame įdaro. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame gerai įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių.
Kotletus dedame į troškintuvą. Pagardiname druska, užpilame vandeniu, suberiame smulkintą morką ir svogūną. Patroškiname apie 20 min.
Supilame grietinėlę ir pabaigiame troškinti dar apie 10 min.
Valgėme su bulvių koše ir salotomis.