Tokius blynus papuoštus uogomis, uogų padažu ir vienu-kitu mėtos lapeliu galima patiekti ne tik namiškiams, bet ir svečiams. O jų nuotrauka socialiniuose tinkluose neabejotinai sulauks daug simpatijų.
Ir nors iškepti japoniškus blynus gali atrodyti nelengvas iššūkis, žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė patikino, kad pagaminti juos tikrai paprasta bet kuriai šeimininkei.
Tiesa, kad japoniškus blynelius, kurių tešla ruošiama naudojant gerai išplaktą kiaušinio baltymą, lengvai apverstumėte ir jie nepasklistų po keptuvę, o būtų reikiamo aukščio, prireiks metalinių konditerinių žiedų.
Šių žiedų galima įsigyti dažnoje indų parduotuvėje, o panaudoti galima įvairiai – ne tik japoniškiems blynams kepti, bet ir įvairiems patiekalams patiekti, pavyzdžiui, tartarui ar bulvių salotoms.
Kad japoniškus blynus išsikepti nėra labai sudėtinga, L.Rimgailė pademonstravo gyvai būriui populiarių maisto tinklaraštininkių ir žurnalisčių, trečiadienio vakarą susirinkusių į „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje „Malsenos“ surengtas madingų blynų dirbtuvėse.
Šio renginio tikslas buvo pademonstruoti, kokių įdomesnių blynų galima išsikepti per Užgavėnes – šventę, kuomet tiesiog privaloma pasimėgauti šiuo visame pasaulyje mėgstamu patiekalu.
Tad kaip gi iškepti japoniškus blynus?
8 blyneliams reikės:
- 2 kiaušinių trynių;
- 60 g cukraus;
- 120 ml pieno;
- 180 g blynų-širdelių mišinio (galite ir patys pasigaminti čirvinių blynų tešlą, bet L.Rimgailė sakė naudojusi mišinį, nes taip greičiau, patogiau ir nereikia baimintis, kad kas nors nepavyks);
- 4 kiaušinių baltymų;
- žiupsnio druskos.
Padažui reikės:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės;
- 200 g cukraus;
- 400 g šaldytų uogų.
Papuošimui reikės: šviežių uogų, mėtų lapelių.
Kepimui reikės metalinių konditerinių žiedų (maždaug aštuonių centimetrų skersmens).
Gaminimas:
Trynius, 30 g cukraus, pieną ir mišinį blyneliams išplakite.
Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsniu druskos. Pabaigoje į šią masę įberkite 30 g cukraus ir išplakite iki labai standžių putų. Geriausia plakti elektriniu plakikliu, tada baltymai gerai išsiplaks.
Baltymus per tris kartus labai švelniais judesiais įmaišykite į tešlos masę, stengdamiesi išlaikyti purumą.
Keptuvę ir metalinius žiedus apipurkškite aliejumi ir nustatykite neaukštą temperatūrą.
Tešlą pilkite iki pusės metalinio žiedo aukščio.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 7-8 min. Paskui greitu judesiu žiedus su blynų tešla apverskite ir pakepkite dar kelias minutes.
Paruoškite padažą:
braškes pavirkite iki 10 min, po to perkoškite, kad liktų tik tyrė. Įmaišykite 80 g cukraus ir visiškai atvėsinkite.
Maskarponės sūrį, grietinėlę ir 120 g cukraus išplakite iki standumo, įmaišykite norimą kiekį tyrės ir švelniai išmaišykite.
Patiekite blynelius, su padažu, šviežiomis uogomis ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!