Purūs ir minkštučiai japoniški blynai: tokius iškepti pavyks kiekvienam

Lengvi, minkštučiai, purūs it debesėliai, tarytum siūbuojantys lėkštėje, o svarbiausia – fantastiško skonio – tokie yra japoniški blynai, primenantys populiarųjį prancūzų virtuvės patiekalą suflė.

Japoniški blyneliai.
Japoniški blyneliai.
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Japoniški blynai.
Japoniški blynai.
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė pademonstravo, kaip paruošti įspūdingus japoniškus blynelius. 
Japoniškų blynų ruošimo akimirka.
Japoniškų blynų ruošimo akimirka.
Liucina Rimgailė mokė, kaip paruošti japoniškus blynelius. 
Liucina Rimgailė mokė, kaip paruošti japoniškus blynelius. 
 Liucina Rimgailė ir blynų dirbtuvių dalyvės. 
 Liucina Rimgailė ir blynų dirbtuvių dalyvės. 
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Japoniški blynai.<br>G.Balčiūtės nuotr.
Blyneliai buvo kepami specialiuose konditeriniuose žieduose, kad išlaikytų formą ir juos būtų galima lengviau apversti.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
Blyneliai buvo kepami specialiuose konditeriniuose žieduose, kad išlaikytų formą ir juos būtų galima lengviau apversti.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
 G.Balčiūtės nuotr. 
 G.Balčiūtės nuotr. 
Lėkštės papuoštos. Liko įdėti blynelius.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
Lėkštės papuoštos. Liko įdėti blynelius.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Japoniški blyneliai. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Baltymai buvo išplakti iki putų.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Baltymai buvo išplakti iki putų.<br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Blyneliai pateikti su uogomis. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
 Blyneliai pateikti su uogomis. <br> G.Balčiūtės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (19)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 8:51 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 5:32 PM

Tokius blynus papuoštus uogomis, uogų padažu ir vienu-kitu mėtos lapeliu galima patiekti ne tik namiškiams, bet ir svečiams. O jų nuotrauka socialiniuose tinkluose neabejotinai sulauks daug simpatijų. 

Ir nors iškepti japoniškus blynus gali atrodyti nelengvas iššūkis, žinoma desertų kūrėja Liucina Rimgailė patikino, kad pagaminti juos tikrai paprasta bet kuriai šeimininkei.

Tiesa, kad japoniškus blynelius, kurių tešla ruošiama naudojant gerai išplaktą kiaušinio baltymą, lengvai apverstumėte ir jie nepasklistų po keptuvę, o būtų reikiamo aukščio, prireiks metalinių konditerinių žiedų. 

Šių žiedų galima įsigyti dažnoje indų parduotuvėje, o panaudoti galima įvairiai – ne tik japoniškiems blynams kepti, bet ir įvairiems patiekalams patiekti, pavyzdžiui, tartarui ar bulvių salotoms. 

Kad japoniškus blynus išsikepti nėra labai sudėtinga, L.Rimgailė pademonstravo gyvai būriui populiarių maisto tinklaraštininkių ir žurnalisčių, trečiadienio vakarą susirinkusių į „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje „Malsenos“ surengtas madingų blynų dirbtuvėse.

Šio renginio tikslas buvo pademonstruoti, kokių įdomesnių blynų galima išsikepti per Užgavėnes – šventę, kuomet tiesiog privaloma pasimėgauti šiuo visame pasaulyje mėgstamu patiekalu.

Tad kaip gi iškepti japoniškus blynus?

8 blyneliams reikės: 

  • 2 kiaušinių trynių;
  • 60 g cukraus;
  • 120 ml pieno;
  • 180 g blynų-širdelių mišinio (galite ir patys pasigaminti čirvinių blynų tešlą, bet L.Rimgailė sakė naudojusi mišinį, nes taip greičiau, patogiau ir nereikia baimintis, kad kas nors nepavyks);
  • 4 kiaušinių baltymų;
  • žiupsnio druskos. 

Padažui reikės: 

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės;
  • 200 g cukraus;
  • 400 g šaldytų uogų. 

Papuošimui reikės: šviežių uogų, mėtų lapelių. 

Kepimui reikės metalinių konditerinių žiedų (maždaug aštuonių centimetrų skersmens). 

Gaminimas:

Trynius, 30 g cukraus, pieną ir mišinį blyneliams išplakite. 

Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsniu druskos. Pabaigoje į šią masę įberkite 30 g cukraus ir išplakite iki labai standžių putų. Geriausia plakti elektriniu plakikliu, tada baltymai gerai išsiplaks. 

Baltymus per tris kartus labai švelniais judesiais įmaišykite į tešlos masę, stengdamiesi išlaikyti purumą. 

Keptuvę ir metalinius žiedus apipurkškite aliejumi ir nustatykite neaukštą temperatūrą. 

Tešlą pilkite iki pusės metalinio žiedo aukščio. 

Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 7-8 min. Paskui greitu judesiu žiedus su blynų tešla apverskite ir pakepkite dar kelias minutes. 

Paruoškite padažą: 

braškes pavirkite iki 10 min, po to perkoškite, kad liktų tik tyrė. Įmaišykite 80 g cukraus ir visiškai atvėsinkite. 

Maskarponės sūrį, grietinėlę ir 120 g cukraus išplakite iki standumo, įmaišykite norimą kiekį tyrės ir švelniai išmaišykite. 

Patiekite blynelius, su padažu, šviežiomis uogomis ir papuoškite mėtų lapeliais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.