Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas
Reikės (1 kepaliukui):
- 1 v. š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų,
- 130 ml jūsų pasirinkto augalinio pieno,
- 60 ml kokosų aliejaus,
- 2 a. š. tarkuotų apelsinų žievelių,
- 2 vidutinio dydžio morkų (maždaug 150 g),
- 125 ml klevų arba agavų sirupo,
- 180 g viso grūdo speltų miltų,
- 50 g avižinių dribsnių,
- 1 v. š. malto cinamono,
- 1 a. š. maltų imbierų,
- ½ a. š. maltų gvazdikėlių,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- ½ a. š. geriamosios sodos,
- ¼ a. š. druskos,
- 80 g spanguolių.
Kaip gaminti
Dubenėlyje sumaišykite ispaninių šalavijų sėklas ir pieną, palikite mirkti bent 15 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Į duonos kepimo formą įdėkite kepimo popieriaus arba ištepkite formą trupučiu kokosų aliejaus.
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite kokosų aliejų ir įmaišykite apelsinų žieveles. Nukelkite nuo viryklės.
Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite morkas, supilkite klevų arba agavų sirupą, pieno ir mirkytas ispaninių šalavijų sėklas bei kokoso aliejaus ir apelsinų žievelių mišinį.
Dideliame dubenyje sumaišykite speltų miltus, avižų dribsnius, cinamoną, imbierus, gvazdikėlius, kepimo miltelius, geriamąją sodą ir druską.
Supilkite į šį sausą mišinį šlapią morkų masę ir atsargiai išmaišykite. Įdėkite spanguoles.
Dėkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 45 minutes arba tol, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas ištrauktas liks sausas.
Palikite kepaliuką 10 minučių pravėsti formoje, o paskui perkelkite ir palikite visiškai atvėsti.
Skanaus!