Raudonųjų pupelių ir burokėlių kotletai su sezamų sėklomis
6-7 kotletams reikės:
1 vidutinio dydžio raudono svogūno,
1 skardinės raudonųjų pupelių,
1 nedidelio virto burokėlio,
1 šaukštelio žolelių prieskonių,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 šaukštelio ciberžolių,
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
druskos, pipirų pagal skonį,
2 šaukštų sezamų sėklų (juodų ir/ar šviesių),
2 šaukštų avižų dribsnių,
3 šaukštų avižų miltų,
aliejaus kepti.
Paruošimas
1. Svogūną supjaustome ir 7-8 min. pakepame keptuvėje.
2. Nupilame nuo pupelių skystį ir nuskalaujame jas vandeniu.
3. Į virtuvinį kombainą dedame pupeles, burokėlį, prieskonius, iškepusį svogūną ir viską gerai sumalame iki vientisos masės. Dedame sezamų sėklas ir avižų dribsnius ir dar truputėlį pamalame.
4. Gautą masę perdedame į dubenį ir šaukštu įmaišome miltus. Rankomis formuojame kotletus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda.
5. Patiekiame su avokadų majonezu ar jogurto padažu ir šviežiomis salotomis.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.