Kibinai iš sviestinės tešlos, kuri tiesiog tirpsta burnoje

Jeigu mėgstate kibinus, kurių tešla būtų lengva ir trapi, tirpstanti burnoje, išbandykite šį receptą. Turėdami laiko pasiruoškite jų daugiau ir užšaldykite – tuomet visada turėsite gardžius pietus ar užkandį.  

Kibinai iš sviestinės tešlos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Kibinai iš sviestinės tešlos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Kibinai iš sviestinės tešlos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Kibinai iš sviestinės tešlos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanios Bajalių istorijos“

Mar 10, 2019, 1:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:41 PM

Kibinai iš sviestinės tešlos

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 500 g miltų,
  • 1 a. š. druskos,
  • 250 g šalto sviesto,
  • 200 g riebios grietinės,
  • 2 didelių kiaušinių.

Įdarui:

  • 450 g stambiai maltų kalakutų petukų mėsos (galite keisti ir vištiena),
  • 2 raudonųjų paprikų (galite keisti svogūnais),
  • 2 didelių morkų,
  • 1 v. š. sviesto,
  • 50 ml vandens,
  • 1 vištienos sultinio kubelio,
  • 2 v. š. grietinės,
  • maltų juodųjų pipirų.
  • 20 g šviežių kalendrų arba krapų. 

Kibinams aptepti:

  • 1 didelio kiaušinio,
  • 1 a. š. vandens,
  • sezamų sėklų.

Kaip gaminti 

Į virtuvinį kombainą dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, sudėkite miltus, sumaišytus su druska ir pulsuojančiu režimu sukapokite iki trupinių. Kiaušinius išplakite su grietine ir supilkite į miltų ir sviesto masę, sumaišykite, kol gausis vienalytė tešla. Daug neminkykite. Tešla lips prie rankų, tačiau drąsiai ją palikite pastovėti šaldytuve 30-40 min.

Įdarui smulkiai sutarkuokite morkas, supjaustykite juostelėmis paprikas ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Atvėsinkite. Sumaišykite su vandeniu, sultiniu, grietine, pipirais ir kapotomis kalendromis. Palikite pastovėti – laiko kaip tik pakaks tešlai subręsti ir kol pasiruošite 32 vnt. maždaug vienodo dydžio rutuliukų.

Tešlos rutuliukus kočiokite ant miltuoto paviršiaus, kol gausis apvalios vienodo storumo formos, dėkite įdaro ir formuokite kibinus. 

Paruoštus kibinus galite sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir laikyti šaldytuve, kol kepsite, arba sušaldyti ir, iš vakaro ištraukus bei lėtai atšildžius šaldytuve, mėgautis gardžiais šviežiais kada tik panorėsite. 

Prieš kepant kibinus būtina aptepti kiaušinio plakiniu su vandeniu ir apibarstyti sezamais, jeigu mėgstate. 

Kepti 190 karštumo orkaitėje 30 minučių.

„Skanios Bajalių istorijos“

O jeigu norite išbandyti tokius kibinus, kokius kepa meteorologas Naglis Šulija, išbandykite šį receptą: „Lengvai pagaminami kibinai pagal Naglį Šuliją“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.