Patiekalas, puikiai tinkantis tiek paprastos darbo dienos vakarienei, tiek iškylai gamtoje.
Išbandykite – galbūt ir jūs tapsite šio paprasto valgio gerbėjais.
Bulvės pagal australišką receptą
Reikės:
- 1 kg bulvių,
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui:
- 200 g grietinės ar graikinio jogurto,
- žalumynų: petražolių, mėtų, svogūnų laiškų;
- 1 skiltelės česnako,
- 2 a. š. citrinų sulčių.
Kaip gaminti
Šiam patiekalui labiausiai tinka šviežios bulvės su plona lupena.
Gerai jas nuplaukite, bet nenulupkite.
Dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirkite ir virkite 10-15 minučių, kad liktų šiek tiek kietos.
Kol bulvės verda, paruoškite padažą: susmulkinkite žalumynus, sutraiškykite česnako skiltelę, viską sumaišykite su grietine, druska ir citrinų sultimis.
Bulves nusunkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Skardą ištepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite šiek tiek ataušusias bulves ir bulvių košės trintuvu lengvai paspauskite kiekvieną bulvę, kad sutraiškytumėte, tačiau ne iki galo, bulvės turi išlaikyti formą.
Aptepkite bulves alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite, kol apskrus, maždaug 25-30 minučių.
Likus kepti maždaug 10 minučių ant bulvių galite uždėti tarkuoto sūrio.
Patiekite su grietinės ir žalumynų padažu.