Siūlome pasigaminti jų patiems. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš šalies.
Vakarienę ar pietus paruošite labai greitai. Puiku ir tai, kad šis patiekalas nereikalauja griežto recepto: naudokite tokią mėsą, kokią mėgstate, tokias daržoves, kokių turite. Kas kartą galėsite sukurti vis kitokį patiekalą ir atrasti jums skaniausią.
O svarbiausia – pasigaminę patys, visada žinosite, ką valgote. Tad kartą pabandę, pirktinių daugiau nebenorėsite.
Naminiai kebabai arba suktinukai su kepta vištiena ir daržovėmis
Reikės:
- lavašo ar tortilijų lakštų,
- vištienos (kalakutienos, jautienos),
- prieskonių mėsai,
- kelių salotų lapų,
- agurko,
- pomidorų,
- kopūsto,
- paprikų,
- ridikėlių,
- raudonojo svogūno.
Padažui:
- indelio graikinio jogurto,
- trintų česnakų,
- druskos,
- saldžiosios arba aitriosios paprikos pagal skonį.
Kaip gaminti
Vištieną ar kitą mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoniais ir iškepkite keptuvėje.
Daržoves supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais.
Padažui sumaišykite jogurtą su trintais česnakais, berkite druskos, prieskonių ir išmaišykite. Galite įdėti šaukštą ar du majonezo. Padažas – svarbi patiekalo dalis, tad jo negailėkite.
Tortilijos ar lavašo lakštą ištepkite padažu, dėkite salotos lapą, kitas daržoves, iškeptą mėsą, suvyniokite. Įvyniokite suktinuką į foliją ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 10 min., kad lavašas šiek tiek sušiltų, tačiau daržovės liktų traškios.
Nuvyniokite foliją, ant mėsos ir daržovių užpilkite dar padažo ir skanaukite.