Išbandykite keptas bulves, marinuotas su medumi. Medaus marinate nėra daug, todėl nereikia baimintis, kad šios bulvės bus saldžios – medus suteiks tik vos vos salstelėjusį skonį.
Tačiau bulvių kvapas bus nepakartojamas, o odelė dėl medaus dar gražiau apskrus.
Tad kepkite – garantuojame, kepamų bulvių kvapas pasieks net kaimynus.
Orkaitėje su medumi keptos bulvės
Reikalingi produktai:
- 0,5 kg bulvių,
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- 2 v. š. garstyčių,
- 1 a. š. medaus,
- 2-3 česnako skiltelių,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- 3 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves nuplaukite, nuskuskite (jeigu šviežios, odelę palikite) ir supjaustykite skiltelėmis.
Medų, garstyčias, sutrintą česnaką, prieskonius ir aliejų sumaišykite.
Pilkite marinatą ant bulvių, išmaišykite ir marinuokite 15 minučių.
Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite bulves ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę.
Kepkite maždaug 35-40 minučių, kol bulvės pasidengs auksine plutele.
Patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą su trintais česnakais, šlakeliu citrinos sulčių ir druska.
Puikiai tiks ir varškės bei graikinio jogurto padažas.