Brokolių salotos su ananasais iškart tapo šeimos favoritėmis

Esu ne kartą jums prisipažinusi, kad labai mėgstu kurti naujus skonių derinius, ir tai visada inspiruoja koks nors naujai paragautas patiekalas ar produktas. 

Brokolių salotos su ananasais ir skrudintomis sėklomis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Brokolių salotos su ananasais ir skrudintomis sėklomis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Brokolių salotos su ananasais ir skrudintomis sėklomis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Brokolių salotos su ananasais ir skrudintomis sėklomis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Mar 19, 2019, 10:33 AM, atnaujinta Mar 17, 2023, 9:15 AM

Lygiai taip pat atsitiko su šiomis salotomis, kurios per kelis mėnesius tapo namų favoritėmis. 

Dėl kelių priežasčių: visų pirma šaldytuve jos išlieka šviežios net iki kelių savaičių (recepto aprašyme parašysiu tą paslaptį), o antra – mes pa-ga-liau pradėjome valgyti brokolius. Anksčiau nupirkti žaliūkai ilgai liūdėdavo šaldytuve, kol tapdavo kokios nors sriubos sudedamąja dalimi ar pačiu blogiausiu atveju jais pasigardžiuodavo mūsų kiemo plunksnuotosios.

Inspiratore tapo mieloji Liuda, su kuria susipažinome šių metų pradžioje, ir ji mane vaišino savo firminėmis salotomis.  Jos buvo pagamintos iš kalafiorų, ananasų ir krapų. Mano salotos kiek kitokios. 

Reikės:

  • 1 didesnio brokolio,
  • 1 indelio konservuotų ananasų (gabaliukais, apie 500 g),
  • 100 g šviežių krapų,
  • 4 v. š. įvairių stambių sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų),
  • majonezo.

Paskutinio ingrediento kiekio nerašau tikslingai, nes čia ir yra mažoji ilgo salotų laikymo paslaptis. Majonezu gardinu salotas tik prieš pat tiekdama ir maišau tik su numatomu valgyti kiekiu. Padažo reikia nedaug, apytikriai vieno nubraukto valgomojo šaukšto didesnei salotinei, bet tai absoliučiai skonio reikalas, kitiems norisi ir žymiai daugiau.

Salotos ruošiamos labai greitai, mano greitasis būdas toks: įjungiu virdulį su vandeniu, reikės kuo karštesnio. Tiesiai į koštuvą virš kriauklės supjaustau žaliąją brokolių dalų, ne itin smulkiais žiedynais. Užvirus vandeniui, juo nuplikau brokolį, į tą patį koštuvą supilu konservuotus ananasus (jei planuoju naudoti skystį, apačioje padedu indą). 

Įkaitinu keptuvę ir į ją suberiu sėklas, apskrudinu iki lengvo rudumo, smarkiai kaitinti tikrai nebūtina. 

Sėkloms vėstant, supjaustau krapus, sudedu juos į salotinę, ten pat koštuvo turinį ir galiausiai sėklas. Išmaišau ir dedu į šaldytuvą. Kaip minėjau, majonezą įmaišau tik prieš pat tiekiant, salotos skaniausios šaltos.

Sūdyti salotų iškarto irgi nerekomenduoju, sūrumo pakanka majoneze, ypač, jei jis pirktinis.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.