Lengvai pagaminamas natūralus jogurtas – tereikės dviejų ingredientų

Jogurtai jau tvirtai įsitaisė mūsų mitybos racione. Dar prieš gerus du dešimtmečius turėjome tik vieną raugintą pieno produktą. Kefyras, žymiai skystesnis nei jogurtai, buvo mūsų vasarų atgaiva, šaltibarščių sudedamoji, mamos gamindavo kefyro želės tortus, o sumaniausieji sumaišydavo jį su šaukšteliu mėgstamos uogienės.

 Natūralus naminis jogurtas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Natūralus naminis jogurtas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Natūralus naminis jogurtas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Natūralus naminis jogurtas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Naminis jogurtas.<br> 132rf nuotr.
 Naminis jogurtas.<br> 132rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Mar 21, 2019, 7:55 AM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:15 PM

Dabar nuo jogurtų pasiūlos prekybos centruose raibsta akys, tačiau einantys sveikesnės mitybos link visgi renkasi natūralius jogurtus be priedų. Iš jo gaminamos šaltos sriubos – avokadų, agurkinė, balti ar klasikiniai šaltibarščiai. 

Ir žinoma, jogurtus galima valgyti su šviežiomis uogomis, vaisiais ar uogienėmis.

Sriubai reikia bent 2 litrų jogurto. Perkant fasuotus jogurtus sriubos savikaina truputį kandžiotųsi, todėl siūlau pasigaminti sąlyginai pigaus jogurto namuose.

Reikės:

  • 2 l riebaus pieno (nuo 3,5%),
  • 200 ml natūralaus jogurto.

Pieną supilu į puodą ir kaitinu iki 40 C temperatūros. Jei neturite termometro, reikėtų stebėti pieną – temperatūra tinkama, kai šalia puodo sienelių susidaro nedidelės putos. Tuomet į pieną įmaišau jogurtą ir dangčiu uždengtą puodą pastatau šiltoje namų vietoje. Pieno virtimo jogurtu procesui svarbi šiluma, tad jei namuose šaltoka, puodą galima apkloti antklode ar pūkine striuke.

Kartą per dieną puodą atidengiu ir žvilgteliu į tekstūrą – ji turėtų būti tokia pati, koks buvo jogurtas. Nelygu namų šilumai, jogurtas gali subręsti ir per vieną, ir per tris dienas.

Įrūgusį jogurtą laikau šaldytuve. 

Kai jo lieka maždaug stiklinė, procesą kartoju iš naujo, tik jau su naminiu jogurtu.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.