Mama išdavė paslaptį, kaip iškepti plonus lyg nosinaitė lietinius

Pamenu, kad vaikystėje mamos kepami lietiniai buvo patys pačiausi.  Visuomet stebėdavausi, kaip mama sugeba juos iškepti labai labai plonyčius. 

 Lietiniai „Nosinaitės“.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Lietiniai „Nosinaitės“.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Lietinių tešla.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Lietinių tešla.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Lietinių tešla.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Lietinių tešla.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Mar 21, 2019, 3:09 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:14 PM

Mes, vaikai, sakydavom, kad mamos lietiniai – tarsi nosinaitės. Ir dabar ji prikepa savo firminių lietinių – nosinaičių, ir jie iki šiol labai labai skanūs!

Kiek pamenu iš vaikystės, tiek dabar mama, kepdama lietinius, niekada nepila aliejaus į keptuvę. Ji visuomet keptuvę sutepa į marlės gabaliuką įsuktu lašinuku. Taip keptuvė pasidengia labai plonu riebalų sluoksniu, blynai neplaukia riebaluose.

Tai ir yra didžioji plonų lietinių paslaptis, kuri pasiteisina 100%.

Kepti tokius lietinius išmokau ir aš. Tad šis lietinių receptas keliauja iš kartos į kartą.

O dabar grįžtu prie recepto. Laikykitės visų proprcijų, ir galėsite mėgautis plonais lyg nosinaitė lietiniais.

Lietiniai „Nosinaitės“

Reikės:

  • 1 l pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 400 g miltų,
  • 2-3 v. š. cukraus (pagal skonį),
  • druskos (pagal skonį),
  • vanilinio cukraus (nebūtina),
  • sviesto,
  • aliejaus.

Kaip gaminti

Dubenyje šluotele ar šakute išplakite kiaušinį.

Supilkite dalį pieno (600-700 ml), įmaišykite miltus. Maišant masė gaunasi tiršta, bet taip ir turi būti.

Po truputį vis pilkite pieno ir maišykite šluotele, kad lietinių masėje neliktų gumulėlių.

Taip vis pildami pieno padarykite skystos konsistencijos lietinių masę.

Kai masę gerai išmaišysite, pagardinkite druska ir cukrumi. Išmaišykite.

Lietinius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, sutepdami ją aliejumi konditeriniu teptuku.

Aš kiekvieną iškeptą lietinį sutepiau sviesu. Taip lietiniai gaunasi dar skanesni.

Iš recepte nurodytų produktų kiekio iškepiau 23 lietinius (26 cm skersmens).

Šįsyk tiek apie lietinius. Kepkite ir tikrai viskas pavyks. O kas gali būti skaniau už plonus, tik ką iškeptus lietinius?

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.