8 padažai, kurie pakeis majonezą: skanu, įdomiau ir sveikiau

Pakeiskite majonezą daug lengvesniais padažais, kurie bus ne tik mažiau riebūs ir neturės konservantų, bet ir suteiks kitokio skonio seniai pažįstamiems patiekalams. 

 Išbandykite naminius padažus – jie ne tik paskanins valgius, bet ir ne tokie riebūs kaip majonezas. <br> 123rf nuotr.
 Išbandykite naminius padažus – jie ne tik paskanins valgius, bet ir ne tokie riebūs kaip majonezas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 7:40 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:06 PM

Šie skanūs padažai ar užpilai, pagaminami iš paprastų kasdienių produktų, tiks ir salotoms ar mišrainėms, ir mėsiškiems ar žuvies patiekalams pagardinti.

Grietinės padažas

Reikės:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 v. š. citrinų sulčių arba obuolių acto,
  • 1 a. š. garstyčių,
  • 7 v. š. grietinės.
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Iki vientisos masės sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias, druską, pipirus. Galiausiai dėkite grietinę ir sumaišykite. Šis padažas tiks visoms salotoms, kurioms kaip užpilas naudojamas majonezas. Taip pat jis tiks tepti ant sumuštinių.

Jogurto ir česnakų padažas

Reikės:

  • 1 stiklinės graikinio jogurto,
  • kelių česnako skiltelių,
  • 5 v. š. alyvuogių aliejaus, 
  • druskos.

Česnakus nulupkite ir sutraiškykite. Įmaišykite į jogurtą, pilkite aliejaus, berkite druskos, gerai išmaišykite. Galima paskaninti šviežiais kapotais žalumynais.

Kefyro ir varškės padažas

Reikės:

  • 3 kietai virtų kiaušinių trynių,
  • 5 v. š. kefyro,
  • kelių lašų citrinų sulčių,
  • 3 v. š. varškės,
  • 0,5 a. š. garstyčių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Visus produktus dėkite į trintuvą ir plakite keletą minučių. Šis padažas idealiai tiks mėsos ir žuvies patiekalams pagardinti.

Tartaro padažas

Reikės:

  • 2 virtų kiaušinių trynių,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 120 ml alyvuogių aliejaus,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1 nedidelio rauginto agurko,
  • šviežių svogūnų laiškų,
  • 5-6 žaliųjų alyvuogių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Trynius sutrinkite, berkite druskos, pipirų, pilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Toliau maišydami supilkite alyvuogių aliejų. Kai padažas bus vientisas, suberkite smulkiai sukapotą agurką, alyvuoges, česnakus, svogūnų laiškus.

Šis tirštas padažas idealiai tinka prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Grietinėlės ir sūrio padažas

Reikės:

  • 100 g kietojo sūrio,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 200 ml grietinėlės,
  • muskato riešuto,
  • druskos, pipirų.

Grietinėlę pilkite į puodą, lėtai pašildykite ir suberkite smulkiai tarkuotą sūrį. Pakaitinkite, kol sūris ištirps, dėkite sutraiškytus česnakus, įtarkuokite muskato riešuto.

Berkite druskos, pipirų, pakaitinkite tris minutes virš mažos ugnies.

Šis padažas puikiai tinka prie keptos vištos.

Kario padažas

Reikės:

  • 1 stiklinės natūralaus jogurto,
  • 1 a. š. kario prieskonių,
  • 1 saldžiarūgščio obuolio.

Supjaustykite obuolį, pašalinkite žievelę ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Kol nepatamsėjo, sumaišykite su jogurtu ir kariu.

Šis padažas – paukštienos patiekalų palydovas.

Grietinėlės ir krienų padažas

Reikės:

  • 3 v. š. tarkuotos krieno šaknies,
  • 200 ml grietinėlės (18-20 proc.),
  • 0,5 a. š. česnako granulių,
  • svogūnų laiškų,
  • druskos, pipirų.

Grietinėlę, krienus, druską, pipirus ir česnakus dėkite į nedidelį puodelį ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, kai atauš, berkite sukapotų svogūnų laiškų.

Padažas paruoštas, galima patiekti prie mėsos ar daržovių.

Grietinės ir sojų padažo pagardas

Reikės:

  • 1 stiklinės grietinės,
  • 2-3 v. š. sojų padažo,
  • 3 česnako skiltelių,
  • kelių lašų balzaminio acto.

Česnakus sutraiškyti, viską sumaišyti iki vienalytės masės ir patiekti.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.