Šokoladiniams keksiukams be miltų neliks abejingas nė vienas smaližius

Praėjusį šeštadienį šmaikštieji laidos „Gardu gardu“ vedėjai ir vėl pradžiugino žiūrovus linksmu patiekalų gamybos procesu bei išpildė vieną iš vis plūstančių televizijos žiūrovų pageidavimų.

 Šokoladiniai keksiukai be miltų.<br> TV3 nuotr.
 Šokoladiniai keksiukai be miltų.<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai.<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2019, 9:17 AM

Ali Gadžijevas, neįsivaizduojantis šeimos pietų be deserto, pradžiugino šokolado mėgėjus ir iškepė įspūdingus šokoladinius keksiukus be miltų. 

Eksperimentuoti nevengiantis profesionalus konditeris pademonstravo, kaip galima išradingai panaudoti užsigulėjusias desertų formeles ir šaldytas uogas.

Šokoladiniai keksiukai su aviečių džemu

Reikalingi produktai

Keksiukams:

100 g sviesto,

120 g juodojo šokolado,

30 g pieninio šokolado,

3 kambario temperatūros kiaušinių,

20 g kakavos (didelis valg.š.),

5 g kukurūzų krakomolo (1 didelis arb.š.).

Džemui reikės:

100 g aviečių tyrės,

60 g šaldytų braškių,

0,5 citrinos sulčių,

2 valg.š. džemams skirto cukraus,

1/3 vanilės ankšties. 

Dekoravimui reikės:

netirpios cukraus pudros.

Kaip gaminti

Prikaistuvyje ištirpinti sviestą ir į jį suberti visą šokoladą. Nuolat maišyti ant silpnos kaitros, kol šokoladas pilnai ištirps. Suberti kakavą sumaišytą su kukurūzų krakmolu ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Nukelti nuo kaitros.

Į gautą masę po vieną įmušti visus kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Gautą vientisą skystos konsistencijos masę išpilstyti į keksiukų formeles. Galima panaudoti ir kanelių formeles. Formeles užpildyti tik iki pusės, nes kepdami keksiukai daug iškyla.

Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti.

Į prikaistuvį supilti aviečių tyrę, sudėti šaldytas susmulkintas braškes, ispausti pusės citrinos sulčių ir įberti džemams skirto cukraus. Viską gerai išmaišyti ir kaitinti. Tada įdėti išimtas vanilės sėklytes bei pačios ankšties dalį. Permaišyti ir virti ant vidutinės kaitros bei dažnai pamaišyti, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinti.

Atvėsusius keksiukus apibarstyti netirpia cukraus pudra ir į viduriuką su šaukšteliu įdėti džemo. Jei kepėte ne kanelių formelėse, keksiukų viduryje įspausti po duobutę džemui.

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.