Tik dar vienas triukas – padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.
Kepta anties krūtinėlė su apelsinų padažu
2 porcijoms reikės:
- 2 vnt. (500 g) šviežios antienos filė su oda;
- 3 sultingų apelsinų;
- šlakelio citrinos sulčių;
- 1 v. š. medaus;
- 1 apelsino apkepti;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min.
Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.
Skanaus!