Vyniotinis pagaminamas greitai, todėl posakis: „taukšt, ir vyniotinis“ jam tikrai tiktų.
Nekeptas vyniotinis su šokoladu ir bananais
Reikės:
- sausainių „Damų piršteliai“ (24 vnt.),
- 150 g šokolado,
- 1-2 bananų,
- pieno.
Kaip gaminti
1. Ant stalviršio patiesiau maistinę plėvelę.
2. Kiekvieną sausainį trumpai mirkiau piene, sudėjau vieną šalia kito.
3. Išdėliotus sausainius uždengiau maistine plėvele ir palikau 20-30 min., kad kiek suminkštėtų.
4. Šokoladą ištirpinau su šlakeliu pieno (tik nepadauginkite pieno, nes masė neturi būti labai skysta).
4. Sausainius aptepiau tirpintu šokoladu, ant krašto sudėjau bananus.
5. Liko susukti sausainius į vyniotinį – tai padaryti padėjo maistinė plėvelė, o kraštelius tvirtai užukti.
6. Paruoštą vyniotinį pernakt palikau šaldytuve, kad sutvirtėtų.
7. Vyniotinį gardinau tirpintu šokoladu, smulkintomis migdolų riekėmis ir uogomis. Puošti galite kiekvienas pagal save.
Gavosi labai skanus vyniotinis, o šokolado ir banano derinys tiko tobulai.