Bulvių virtinukai su baravykais be glitimo ir kiaušinių

Tinklaraštis „Soul food“ siūlo pradėti savaitę štai tokiais pietumis.

Bulvių virtinukai su baravykais be glitimo ir kiaušinių.<br>Nuotr. iš „Soul food“.
Bulvių virtinukai su baravykais be glitimo ir kiaušinių.<br>Nuotr. iš „Soul food“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 10:31 AM

Bulvių virtinukai su baravykais be glitimo ir kiaušinių

Dviems valgytojams reikės:

500 g bulvių (iš tokio kiekio bulvių turi gautis 400 g virtų bulvių masės),

60 g avinžirnių miltų,

40 g tapijokos miltų,

1 a. š. druskos,

saujos džiovintų baravykų,

šakelės citrininių čiobrelių,

1 a. š. kepimui tinkamo aliejaus,

2 š. nerafinuoto šalto spaudimo alyvuogių aliejaus (galite keisti kitu mėgstamu).

Kaip gaminti

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, nusunkite ir susmulkinkite.

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite. Išvirusias bulves nukoškite ir leiskite atvėsti.

Atvėsusias bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia trintuve (tokia, kuri dažniausiai naudojama Parmezano sūriui tarkuoti), o jeigu trintuvės neturite, bulves tiesiog sugrūskite šakute ir pertrinkite per sietelį.

Bulvių masę sumaišykite su miltais ir druska. Išminkykite tešlą (ji šiek tiek kibs prie rankų). Gautą tešlą padalinkite į 4 lygias dalis.

Stalviršį pabarstykite tapijokos miltais ir ant jo iš tešlos formuokite vienodo storio virveles (lyg darytumėte kūčiukus).

Gautas virveles supjaustykite vienodo dydžio pagalvėlėmis. Jeigu norite, iš gautų pagalvėlių galite suformuoti apvalius virtinukus.

Į keptuvę pilkite šiek tiek kepimui tinkamo aliejaus, dėkite čiobrelio šakeles, susmulkintus grybus, leiskite viskam sušilti ir numkite nuo kaitros.

Puode užvirkite ir pasūdykite vandenį. Sudėkite virtinukus, laukite kol iškils, palaukite dar pusę minutės ir su kiaurasamčiu traukite virtinukus iš vandens.

Išvirusius virtinukus dėkite į keptuvę su grybais ir viską švelniai permaišykite. 

Patiekdami virtinukus apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“

AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.