Kepenėlių mėgėjams patiks: šis tortukas nuo stalo dings greičiau už bet ką kitą

„Per šventes ant mūsų stalo visada būna pikantiškas kepenėlių tortukas. Kadangi visi  mėgstame kepenėles, nuo stalo jis dingsta greičiau už kitus užkandžius“, – tikina „Skonio“ skaitytoja Regina.  

 Kepenėlių tortukas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kepenėlių tortukas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 2:27 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:58 AM

Dalijamės jos receptu.

Kepenėlių tortas

Reikalingi produktai

Kepenėlių blynams: 

  • 500 g kepenėlių (vištienos, kalakutienos, jautienos), 
  • 2 kiaušinių,
  • 5 v. š. miltų, 
  • 3 v. š. grietinės, 
  • aliejaus kepti.

Torto pertepimui:

  • 4 svogūnų, 
  • 4 morkų, 
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • 200 g majonezo, 
  • aliejaus, 
  • druskos, pipirų,
  • petražolių, krapų ar kitų žalumynų.

Kaip gaminti

Sumalkite nuvalytas kepenėles, berkite miltus, druską ir pipirus, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti, kad masė sutirštėtų. 

Dėkite masės į nedidelę keptuvę, paskleiskite per visą plotą ir iškepkite blynus. Iš šios masės išeis 6-7 blynai. 

Pertepimui pakepkite aliejuje tarkuotas morkas ir kapotus svogūnus. Berkite druskos, pipirų.

Česnakus sutraiškykite, įmaišykite į majonezą. Sluoksniuokite kepenėlių blynus, apteptus majonezu, su morkų ir svogūnų mase. 

Pabarstykite žalumynais. 

Palaikykite kepenėlių tortą per naktį šaldytuve. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.