Dalijamės jos receptu.
Kepenėlių tortas
Reikalingi produktai
Kepenėlių blynams:
- 500 g kepenėlių (vištienos, kalakutienos, jautienos),
- 2 kiaušinių,
- 5 v. š. miltų,
- 3 v. š. grietinės,
- aliejaus kepti.
Torto pertepimui:
- 4 svogūnų,
- 4 morkų,
- 2-3 skiltelių česnako,
- 200 g majonezo,
- aliejaus,
- druskos, pipirų,
- petražolių, krapų ar kitų žalumynų.
Kaip gaminti
Sumalkite nuvalytas kepenėles, berkite miltus, druską ir pipirus, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti, kad masė sutirštėtų.
Dėkite masės į nedidelę keptuvę, paskleiskite per visą plotą ir iškepkite blynus. Iš šios masės išeis 6-7 blynai.
Pertepimui pakepkite aliejuje tarkuotas morkas ir kapotus svogūnus. Berkite druskos, pipirų.
Česnakus sutraiškykite, įmaišykite į majonezą. Sluoksniuokite kepenėlių blynus, apteptus majonezu, su morkų ir svogūnų mase.
Pabarstykite žalumynais.
Palaikykite kepenėlių tortą per naktį šaldytuve. Skanaus!