Savo torto receptą ji pasiūlė konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.
Dalijamės Evelinos receptu.
Tortas „Avytė“
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 6 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus, maždaug 200 g,
- 1 pilnos stiklinės miltų ir dar vienos beveik pilnos (pagal tešlos tirštumą papildomai dėti miltų).
- 1 arb.šaukšt su kaupu kepimo miltelių.
Įdarui:
- 400 g graikinio jogurto,
- 250 g maskarponės sūrio,
- 3 valg. šaukštų želatinos,
- 100 g cukraus,
- 3 arb. šaukšt. vanilinio cukraus,
- 1 indelio šaldytų šilauogių (galima naudoti avietes arba braškes).
Papuošimui:
- dekoravimo glajaus.
Kaip gaminti
Biskvitas. Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, vanilinį cukrų, plakti mikseriu kol tešla padvigubės. Atskirame inde sumaišyti miltus bei kepimo miltelius. Į išplaktą tešlą supilti miltus, išmaišyti (pagal tešlos tirštumą dar papildomai dėti miltų).
Kremas. Dubenėlyje išbrinkinti želatiną. Į indą supilti jogurtą, maskarponės sūrį,cukrų,bei vanilinį cukrų. Viską plakti mikseriu. Dubenėlį su želatina dėti į karštą vandenį, kai viskas ištirpsta, supilti į kremą, dar plakti.
Atšalusį biskvitą pjaustyti į tris dalis, tepti kremą, dėti uogas, pasilikti truputį kremo papuošimui.
Sutepus tortą, likusį kremą dėti į konditerinį švirkštą, formuoti avytės veidą. Iš dekoravimo glajaus suformuoti ausis, akis, burną ir nosį.