Jo receptą konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“ pasiūlė Jolanta Gruodienė.
Pavasario žalumą primenantys kreminiai brokolio ir kokosų putėsiai
Reikės:
- 1 skardinės natūralaus kokoso pieno (ne mažiau kaip 85 % kokoso masės),
- pusės citrinos sultys,
- 1 brokolio,
- 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
- 35 g želatinos.
Kaip gaminti
Kokoso pieną šaldyti ne trumpiau nei 12 valandų. Pasiruošti putėsiams šaldyti skirtą indą.
Atskirti tirštą kokosų pieno masę nuo skystos dalies. Želatiną išbrinkinti.
Brokolį blanširuoti verdančiame vandenyje, sutrinti trintuvu iki tyrės konsistencijos.
Dalyje kokoso skysčio pakaitinti susmulkintą sūrį, kol išsilydys. Į tirštąją kokosų masę supilti išspaustas pusės citrinos sultis, suplakti plaktuvu iki purios konsistencijos.
Išbrinkintą želatiną pakaitinti likusiame kokoso skystyje. Visas paruoštas dalis sukrėsti į dubenį ir atsargiai permaišyti. Supilti į paruoštą indą ir šaldyti mažiausiai 4 valandas arba per naktį.
Druskos šiam patiekalui papildomai nereikia, sūrumo užtenka įdėjus sūrį. Jei norisi šiek tiek aštrumo, galima įberti maltų juodųjų pipirų. Patiekti su šviežiais žalumynais ir lašiša arba ikrais.