Ji išbandė naują receptą, kuriuo pasidalijo ir su lrytas.lt skaitytojais.
„Šiandien pasigaminau gardų silkės vyniotinį „Margutį“, kuris skoniu pranoko visus mano lūkesčius. Nepasikuklinsiu, bet man jis ne tik skanus, bet ir patiektas ant stalo, perpjautas atrodo labai gražiai.
Šis vyniotinis pagaminamas labai greitai, tik reikės trupučio kantrybės, kad jis šaldytuve sutvirtėtų, todėl geriausia jį gaminti iš vakaro – kils mažiau pagundų paragauti.
Jau dabar žinau, kad „Margutis“ tikrai bus ant mano šventinio stalo“, – rašo Audronė.
Dalijamės jos receptu.
Silkės vyniotinis „Margutis“
1 nedideliam vyniotiniui reikės:
- 150-200 g silkių filė.
Įdarui reikės:
- 180-200 g tepamo varškės sūrio su žalumynais,
- avokado,
- raudonosios paprikos,
- agurko,
- svogūnų laiškų,
- pagal skonį druskos (jeigu silkė nepakankamai sūri).
Kaip gaminti
Silkės filė padalinau į du pailgus gabaliukus – juosteles.
Tepamą varškės sūrį sumaišiau su smulkiai pjaustytu avokadu, agurku, paprika ir svogūnų laiškais.
Kad būtų lengviau suformuoti vyniotinį, pasinaudojau formele, kurią išklojau maistine plėvele.
Ant dugno dėjau silkės filė juostelę, ant viršaus sudėjau paruošto įdaro ir vėl uždėjau silkės file.
Padedama maistinės plėvelės susukau vyniotinį ir padėjau į šaldytuvą sutvirtėti. Štai ir viskas. „Margutis“ pagamintas ir labai labai skanus.