Šią tradiciją perėmiau ir aš – dabar jais lepinu savo vaikus. Riešutėliai ne tik skanūs, bet ir tampa stalo puošmena“, – rašo mūsų skaitytoja Lina.
Dalijamės jos receptu.
Sausainiai „Riešutėliai“
Reikės:
- 300 g miltų,
- 70 g krakmolo,
- 2-3 v. š. cukraus,
- 100 g sviesto,
- 100 g majonezo,
- 2 kiaušinių,
- vanilinio cukraus,
- 0,5 a. š. sodos.
Kaip gaminti
Prieš gaminant visus produktus palaikykite kambario temperatūroje.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Dėkite po vieną kiaušinius, gerai išsukite. Dėkite majonezą, vėl išsukite. Nebijokite majonezo skonio – jo nesijaučia.
Persijokite miltus, krakmolą ir sodą, sumaišykite, dėkite į sviesto, majonezo ir kiaušinių masę, užminkykite tešlą.
Leiskite tešlai pastovėti pusvalandį šaldytuve.
Rankomis formuokite kamuoliukus, kiek didesnius už vyšnią ir kepkite riešutėlių keptuvėje.
Iškeptus lipdykite po du įdarydami saldintu sutirštintu pakaitintu pienu (arba „Rududu“), į vidų galima dėti riešutą.
Galima įdaryti ir su cukrumi išplaktų baltymų kremu (tokį įdarą darydavo močiutė).
Gražių švenčių!