Nekeptas tortas su mėlynėmis ir juodaisiais serbentais

Tinklaraštis „Follow your spoon“ dalijasi veganiško torto receptu.

Nekeptas tortas su mėlynėmis ir juodaisiais serbentais.<br>Nuotr. iš „Follow your spoon“.
Nekeptas tortas su mėlynėmis ir juodaisiais serbentais.<br>Nuotr. iš „Follow your spoon“.
Daugiau nuotraukų (1)

„AuGalingas pirmadienis“

Apr 8, 2019, 12:25 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:27 AM

Nekeptas tortas su mėlynėmis ir juodaisiais serbentais

Reikės (nedideliam, apie 16 cm skersmens tortui)

Pagrindui:

  • 1/4 puodelio avižų miltų,
  • 1/4 puodelio migdolų miltų,
  • 2 šaukštų kokoso drožlių,
  • 10 nedidelių minkštų datulių,
  • 2 šaukštų kokosų aliejaus,
  • 1/3 puodelio šviežių šilauogių (nebūtina).

Pagrindiniam sluoksniui:

  • 1 pakelio šilkinio sojų pupelių sūrio (silken tofu),
  • 1 skardinės 100% kokosų pieno kietosios dalies,
  • 1/3 puodelio agavų sirupo,
  • 2 šaukštų šaldytų mėlynių,
  • 2 šaukštų citrinos sulčių,
  • 1 1/2 šaukštelio agaro,
  • 2/3 puodelio (160 ml) vandens.

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1/3 puodelio šaldytų juodųjų serbentų (arba mėlynių),
  • 1 1/2 šaukšto agavų sirupo,
  • 1/4 puodelio vandens,
  • 1/2 šaukštelio agaro,
  • 1/2 puodelio vandens.

Kaip gaminti

Šaldytas uogas ištraukite iš šaldiklio, sudėkite į dubenėlius (atskirus, jei naudojate skirtingas uogas) ir palikite kambario temperatūroje atitirpti.

Sojų sūrį dėkite į sietelį, šiek tiek suminkykite šaukštu, paspauskite ir palikite šiek tiek nuvarvėti.

Tuomet pasiruoškite pagrindą - į virtuvinį maisto smulkintuvą sudėkite datules, miltus, kokoso drožles ir viską gerai sumalkite.

Tada supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir dar pamalkite, kol masė taps lipni.

Ją sudėkite į nedidelę apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir gerai, tolygiai prispauskite, palyginkite puodelio dugnu.

Kepimo formą sudėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite torto masę.

Į trintuvo indą sudėkite sojų pupelių sūrį ir visus kitus ingredientus, išskyrus agarą ir vandenį. Viską gerai sumalkite.

Iš šaldytuvo išimkite pagrindą, ant jo išdėliokime šilauoges.

Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite agarą ir intensyviai maišadami plakimo šluotele (geriausia tokia plokščia, kiaušiniams plakti) užvirkite, kol pakils putos.

Kaitrą sumažinkite, ir vis dar maišydami pakaitinkite dar keletą sekundžių. Nukėlę puodą pamaišykite, kol skystis šiek tiek pravės.

Tuomet jį palaipsniui supilkite į įjungtą maisto smulkintuvą su pagrindine mase. Svarbu veikti greitai, nes agaras greitai stingsta.

Gautą masę supilkite ant paruošto pagrindo, šaukštu ar mentele išlyginkite. Kelioms minutėms palikite šiek tiek pravėsti, o tada sudėkite į šaldytuvą, kol paruošite viršutinį sluoksnį.

Nedideliame maisto smulkintuve ar kokteilinėje gerai suplakite juoduosius serbentus su agavų sirupu ir 1/4 puodelio vandens.

Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite agarą ir lygiai taip pat, kaip ir prieš tai maišydami užkaitinkite.

Į puodą su agaru supilkite suplaktas uogas ir plakimo šluotele gerai išplakite, kad masė šiek tiek atvėstų.

Iš šaldytuvo išimkite tortą ir po šaukštą palengva pilkite uogų sluoksnį ant viršaus (jeigu užpilsite visą skystį staiga, dėl temperatūrų skirtumo juodųjų serbentų sluoksnis gali nuskęsti).

Tortą palikite nejudindami kelioms minutėms kambario temperatūroje, paskui uždenkite folija ir statykite į šaldytuvą nakčiai.

Skanaus!

Receptu pasidalijo AuGalingas pirmadienis

„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.