Lašišos ir sūrio pyragas su daržovių karūna taps tikru stalo karalium

Vilnietė Dalia šventėms siūlo išsikepti pikantišką pyragą. Jis puikiai tiks ne tik Velykoms, bet ir kitoms šventėms ar laukiant svečių.

Lašišos ir baltųjų pelėsių sūrio pyragas, papuoštas daržovių karūna<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir baltųjų pelėsių sūrio pyragas, papuoštas daržovių karūna<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir baltųjų pelėsių sūrio pyragas, papuoštas daržovių karūna<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir baltųjų pelėsių sūrio pyragas, papuoštas daržovių karūna<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 9:11 AM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:26 AM

Dalijamės jos receptu.  

Lašišos ir baltųjų pelėsių sūrio pyragas, papuoštas daržovių karūna

Pyrago pagrindui reikia: 

  • 150 g kambario temperatūros sviesto,
  • apie 80 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • 350 g miltų,
  • 3 šaukštų šalto vandens.

Iš išvardintų produktų užminkome tešlą (nurodytas kiekis tinka 28 cm skersmens formai). Tešla turi gautis minkšta ir elastinga, nelipti prie rankų, todėl pabaigoje gali reikėti įberti papildomai miltų.

Įdarui:

  • 200 g lašišos filė,
  • 180 g baltųjų pelėsių sūrio,
  • 3 didelių (arba 4 mažų) kiaušinių,
  • 200 ml grietinėlės,
  • prieskonių – druskos, pipirų, krapų.

Kaip gaminti

Lašišą supjaustome galaliukais ir silpnai pasūdome. Kiaušinius išplakame, dedame druskos, pipirų, įmaišome grietinėlę, lašišą ir smulkintą sūrį, Įdarą pilame į tešla išklotą torto formą. 

Tokį pyragą kasdienai jau galima būtų kepti, tačiau šventei dar galima uždėti daržovių karūną.

Jai reikės cukinijos, baklažano, stambios morkos. Visas daržoves reikia supjaustyti plonomis juostelėmis. Morkai naudojamas specialus skustukas, kitas daržoves galima supjaustyti ir aštriu peiliu. 

Supjaustyto baklažano juosteles apibarstome druska ir trumpam paliekame, cukinijos juosteles apšlakstome citrinos sultimis. Daržovių juosteles pradedame dėti nuo išorės link vidaus, mainydami tarpusavyje, kol užsipildys visas paviršius.

Pyragas kepamas 175 temperatūros orkaitėje apie 50 min. įjungus karšto oro režimą. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.