Tad šis – vienas iš jų, skirtas mėgstantiems saldesnį keptos vištienos variantą.
Šiam receptui naudojame vištienos blauzdeles ir sparnelius.
Marinatui reikės:
- 70-100 ml granatų padažo,
- 3-4 česnakų skiltelių,
- pusės citrinos sulčių,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- saldžiosios paprikos miltelių.
Kaip gaminti
Vištieną gerai įtriname pasidarytu marinatu ir paliekame per naktį.
Kepame kepsninėje. Temperatūra apie 130-150 C (naudojame deflektorių). Į likusį marinato skystį įdedame šaukštą medaus, išmaišome ir šiuo mišiniu kepimo metu vis aptepame vištieną. Tai neleis vištienai išdžiūti ir padės įgauti gražų atspalvį. Kepti reikia apie 30-40 min.
Garnyrui – kepti kalafijorai (prieš kepant juos buvau užmerkęs į verdantį vandenį su prieskoniais) ir kelios virtos bulvės, įdarytos mocarelos sūriu ir apkeptos kepsninėje.
O iešmuką, kurį pamatysite nuotraukose, iškepiau kaimynams – katinams, kurie visada pasirodo, vos tik gardūs kvapai pradeda ristis per tvoras į jų kiemus.