Keptai vištienai ypatingo skonio suteikė granatų padažas

Gyvenimas – tai amžinas ieškojimas. Panašiai ir virtuvėje. Jei kas nors manęs paklaustų, kiek žinau vištienos marinavimo būdų, vargu, ar galėčiau įvardinti variantų skaičių.

 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Mocarela įdarytos bulvės.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Mocarela įdarytos bulvės.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Kalafijorai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Kalafijorai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištiena, marinuota granatų padaže.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (6)

Riebus katinas

Apr 10, 2019, 3:32 PM, atnaujinta Apr 12, 2023, 12:05 PM

Tad šis – vienas iš jų, skirtas mėgstantiems saldesnį keptos vištienos variantą.

Šiam receptui naudojame vištienos blauzdeles ir sparnelius. 

Marinatui reikės:

  • 70-100 ml granatų padažo, 
  • 3-4 česnakų skiltelių,
  • pusės citrinos sulčių,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • saldžiosios paprikos miltelių.

Kaip gaminti

Vištieną gerai įtriname pasidarytu marinatu ir paliekame per naktį.

Kepame kepsninėje. Temperatūra apie 130-150 C (naudojame deflektorių). Į likusį marinato skystį įdedame šaukštą medaus, išmaišome ir šiuo mišiniu kepimo metu vis aptepame vištieną. Tai neleis vištienai išdžiūti ir padės įgauti gražų atspalvį. Kepti reikia apie 30-40 min.

Garnyrui – kepti kalafijorai (prieš kepant juos buvau užmerkęs į verdantį vandenį su prieskoniais) ir kelios virtos bulvės, įdarytos mocarelos sūriu ir apkeptos kepsninėje.

O iešmuką, kurį pamatysite nuotraukose, iškepiau kaimynams – katinams, kurie visada pasirodo, vos tik gardūs kvapai pradeda ristis per tvoras į jų kiemus.

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.