Šventėms ji siūlo papuošti stalą įdarytais kiaušiniais „Pelėdžiukais“.
„Įdaro verta pasigaminti daugiau – bus galima suvalgyti kaip mišrainę, juk lengvai pagaminama, o ir skanu, bent jau mums“, – patikino Regina.
Dalijamės jos receptu.
Įdaryti kiaušiniai „Pelėdžiukai“
Reikės:
- 6 virtų kiaušinių,
- 1 rauginto ar marinuoto agurko,
- 100 g marinuotų pievagrybių,
- 100 g konservuotų kukrūzų,
- žalių krapų šakelės,
- kelių svogūnų laiškų,
- žiupsnelio baltųjų pipirų,
- trupučio druskos,
- šaukšto graikiško jogurto,
- 3 šaukštų majonezo su mangais.
Paukštelių gamybai:
- alyvuogių,
- pipiriukų,
- petražolių,
- paprikos snapeliams.
Kaip gaminti
Kiaušinius perpjauti perpus, išimti trynius ir atsidėti norimą kiekį baltyminių kiaušinio puselių. Galima jų kraštelius apačioje išpjaustyti.
Likusią kiaušinių masę sutrinti šakute, sudėti smulkiai pjaustytus agurkus, pievagrybius, kukurūzus, smulkintus žalumynus, prieskonius, jogurto ir majonezo mišinį ir viską lengvai išmaišyti.
Dėti masės į kiaušinių puseles ir suformuoti paukščiukus.
Skanaus!