Žiedinio kopūsto ir vištienos kepsneliai: paragavę negalėsite sustoti

Šie blyneliai arba kepsneliai puikiai tiks tiek lengviems pietums ar vakarienei namuose, tiek pietų dėžutei į darbą. Mat jie skanūs tiek karšti, tiek šalti. 

 Žiedinių kopūstų ir vištienos kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
 Žiedinių kopūstų ir vištienos kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 3:56 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:39 AM

Keletas paprastų produktų, sujungti į vieną patiekalą, drauge sukuria netikėtai darnų skonį – tokį, kad paragavus sunku sustoti.

Vištieną galite pakeisti kita mėsa ar virtu kumpiu.

Išbandykite! 

Žiedinio kopūsto ir vištienos kepsneliai

Reikės:

  • pusės vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos, 
  • 1 virtos vištos krūtinėlės ar 4-5 kulšelių, 
  • 1 svogūno, 
  • kelių skiltelių česnako,
  • 3 kiaušinių, 
  • 3 v. š. miltų (kvietinių, avižinių, kokosų ar kitų), 
  • druskos, juodųjų pipirų, 
  • kario prieskonių, 
  • lydyto sviesto ar aliejaus kepsneliams kepti. 

Kaip gaminti

Žiedinį kopūstą sutarkuokite burokine tarka. 

Svogūną supjaustykite ir apkepkite, baigiant kepti suberkite smulkintus česnakus. 

Vištieną susmulkinkite. 

Sumaišykite visus ingredientus ir palikite pastovėti keletą minučių. 

Kepkite kepsnelius keptuvėje iš abiejų pusių. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. 

Patiekite su daržovėmis, jogurto ir garstyčių padažu ar jogurto ir česnakų padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.