Švelnus, purus ir storas omletas – toks pat, kokį virėjos ruošdavo darželyje

Daugelis vyresniosios kartos skaitytojų turbūt prisimena švelnų, purų, storą ir minkštą omletą, kurį valgydavo darželyje. Dažniausiai jis būdavo patiekiamas pusryčiams ar net pietums.

Orkaitėje keptas omletas.<br> 123rf nuotr.
Orkaitėje keptas omletas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 7:51 AM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:39 AM

Nepakartojamas orkaitėje iškepto omleto kvapas, rodos, buvo įsigėręs į darželio valgyklėlių sienas. 

Norintiems prisiminti tą kvapą ir prisiminti vaikystę – šio omleto receptas, kuriuo pasidalijo buvusi darželio virėja klaipėdietė Irina.

Tik pasirūpinkite nedidele skarda, kad omleto masė nepasklistų – jis turi būti storas.

Purus orkaitėje keptas omletas

Reikės: 

  • 6 kiaušinių, 
  • 1,5 stiklinės pieno, 
  • 30 g sviesto, 
  • druskos. 

Kaip gaminti 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su pienu iki vientisos masės, berkite druskos. 

Kitame inde iki putų išplakite baltymus. Dalimis įmaišykite juos į trynių masę, atsargiai išmaišykite. 

Skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją kiaušinių masę ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 20-25 min., kol omletas sustandės, tačiau liks minkštas. 

Patiekite su daržovėmis ir mėgaukitės vaikystės skoniu. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.