Minkšti, sultingi vištienos šašlykai medaus ir kario marinate

2019 m. gegužės 1 d. 10:56
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Mėgstu savaitgaliais nestovėti prie viryklės, o daug laiko praleisti lauke. Juk visi jau taip pasiilgę šiltų dienų, kaitrių saulės spindulių ir šašlykų kvapo. Juk nesakykit, kai tik pajaučiame tą dūmo kvapą, seilės nejučia pačios pradeda rinktis ir žinom tada, kaip tuoj bus labai skanu.
Daugiau nuotraukų (3)
Savaitgalį tikrai pajautėme ateinančią vasarą su savo šiluma, ir visai nesvarbu, kad dar tik balandžio pabaiga. Vasara jau čia pat.
Kepėme vištienos šašlyką su medumi ir kariu. Minkštas, sultingas ir šiek tiek pikantiškas.
Porcijos 2.
Užtruksite apie 30 min.
Ingredientai:
  • 1 vištienos krūtinėlė (500 g);
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 1 a. š. kario;
  • 1 a. š. grūdėtų garstyčių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis pipirų.
Krūtinėlę supjaustome gabalėliais, tinkamais mauti ant iešmo. Česnaką pamulkiname.
Mėsą pabarstome druska, pipirais, kariu, česnaku, dedame medų, pilame sojos padažą, aliejų ir garstyčias.
Viską gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti apie 1 val. Neriame ant iešmų ir einame į lauką. Valgėme su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“
šašlykaigrilio kepsniaigrilis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.