Dabar sugalvojau pažaisti su savo fantazija ir tuos kiaušinio lukštus įdariau pagal šios dienos skonį.
Kad kiaušinį perpjautum pusiau nesulaužius lukšto reikia turėti labai aštrų peilį ir kiaušinius gerai atšaldyti.
Imamės darbų ir gaminame „samanotus“ kiaušinius.
4 asmenims, 20 min.
4 virti kiaušiniai;
1 sauja šviežių špinatų lapelių;
50 g fermentinio sūrio;
50 g virtų krevečių;
1 šaukštas majonezo;
2 šaukštai sviesto;
pagal skonį druskos;
pagal skonį maltų pipirų;
džiuvėsėlių.
Kietai virtus kiaušinius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Išimkite minkštimą atsargiai, kad lukštas nesulūžtų.
Į smulkintuvą sudėkite kiaušinio baltymus su tryniais, špinatų lapelius, virtas krevetes, tarkuotą sūrį, majonezą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska bei pipirais.
Šaukštu „farširuokite“ kiaušinių lukštus, užberkite džiūvėsėlių. Šiek tiek paspauskite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite kiaušinių lukštus įdaru į apačią. Pakepinkite kelias minutes, kol viršus paskrunda.
Tiekiame į stalą.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“