Pasakiškai skanus pesto padažas išgelbės bet kokį patiekalą

Pesto yra vienas iš nuostabiausių ir universaliausių padažų/pagardų. Jis super lengvai pagaminamas, švarios sudėties ir tinka praktiškai prie visko.

 Bazilikų pesto su saulėgrąžomis. <br>D.Slapšinskaitės („But first – food“) nuotr.
 Bazilikų pesto su saulėgrąžomis. <br>D.Slapšinskaitės („But first – food“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

May 9, 2019, 3:32 PM, atnaujinta May 11, 2023, 6:28 PM

Atrodo, jog kažko trūksta patiekale? Dėk šaukštą pesto – ir viskas bus čiki piki.

Pesto variacijų yra daug – tiek bazilikus keičiant kalendromis, petražolėmis ar mėtomis, tiek kedrines pinijas keičiant pistacijomis, graikiniais riešutais ar migdolais.

Šįkart aš vietoj kedrinių pinijų naudojau saulėgrąžų sėklas. Kodėl? Nes jos kokius 5 kartus pigesnės nei kedrinės pinijos. Ar jaučiasi skirtumas? Šiek tiek, bet skonis vis tiek pasakiškas!

Reikės:

  • apie 40-50 g šviežio baziliko;
  • didelės saujos saulėgrąžų sėklų;
  • 4-5 v. š. tarkuoto parmezano;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 40-50 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių;
  • druskos.

Gaminimo eiga

Saulėgrąžų sėklas gražiai apskrudiname keptuvėje. Leidžiame šiek tiek pravėsti.

Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.

Laikome sandariame inde, šaldytuve iki savaitės ar 10 dienų.

Receptu pasidalijo „But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.