Mes juos valgėme su virtomis bulvėmis, daržovių salotomis ir džiovintų baravykų padažu.
Porcijos 6.
Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės;
- 1 kg faršo;
- 2 svogūnai;
- 2 česnako skiltelės;
- druskos pagal skonį;
- 1 a. š. juodųjų pipirų;
- žiupsnis maltų lauro lapelių;
- 1 a. š. džiovintų žolelių prieskonių;
- 1 a. š. maltos mėsos prieskonių;
- 1 kiaušinis;
- 200 ml grietinėlės/pieno;
- 50 g sviesto + 1 v. š. troškinimui;
- 1 morka;
- 2 v. š. grietinės;
- pundelis petražolių;
- miltų pagal poreikį, apvoliojimui.
Nugarinės mėsytę supjaustome plonai, kaip karbonadui ir išmušame virtuviniu plaktuku. Pabarstome prieskoniais, smulkintu česnaku. Kepsniukus atidedame į šalį.
Pasiruošiame faršą: į mėsą mušame kiaušinį, dedame smulkintą svogūną ir česnako skiltelę, gabaliukais supjaustytą sviestą, pilame grietinėlę arba pieną, beriame prieskonius: druską, pipirus, maltos mėsos prieskonius. Viską gerai išmaišome.
Masę dedame ant kepsnio mėsytės ir susukame į suktinuką. Paliekame pasimarinuoti.
Apvoliojame miltuose ir apkepame aliejuje keptuvėje. Sudedame į puodą troškintis kartu su tarkuota morka, smulkintu svogūnu, sviesto gabaliuku, grietine. Patroškiname apie 20 min. Pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Receptu pasidalijo: „Kviečiu į virtuvę“