Ž. Vaškytės-Lubienės šeimos pamėgtų patiekalų receptai: nelieka akimirksniu

Dviejų vaikų motina Živilė Vaškytė-Lubienė (37 m.) vis dar sulaukia klausimų: kaip galite neduoti vaikams mėsos? Ką jūs valgote? Žurnalistė galėtų išleisti vegetariškų patiekalų knygą, kurioje būtų paminėta tradicija, prie kurios pratintis teko ir sutuoktiniui muzikantui ir dainininkui Edgarui Lubiui (35 m.).

Troškinys su pomidorais ir braškių traškučiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Troškinys su pomidorais ir braškių traškučiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Braškių traškučiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Braškių traškučiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Troškinys su pomidorais.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Troškinys su pomidorais.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Živilė Vaškytė-Lubienė propaguoja vegetarinę mitybą. <br>T.Bauro nuotr.
Živilė Vaškytė-Lubienė propaguoja vegetarinę mitybą. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-05-14 10:47, atnaujinta 2023-05-11 18:23

Su „Lietuvos ryto“ skaitytojais Ž.Vaškytė-Lubienė pasidalijo dviejų sveikų vegetariškų patiekalų receptais: troškinio su pomidorais ir braškių traškučių.

Pastarasis sveikas užkandis ypač turėtų patikti smaližiams. O Živilės vaikai šiuos traškučius suvalgo akimirksniu!

Troškinys su pomidorais

Reikės:

  • pomidorų,
  • bulvių,
  • cukinijų,
  • brokolių,
  • lapinių kopūstų („kale“),
  • augalinio aliejaus,
  • dašių,
  • druskos.

Į molinį neglazūruotą indą, tinkamą kepti orkaitėje, susluoksniuokite daržoves, uždenkite dangtį ir kepkite. Iš pradžių ant dugno pašlakstykite augalinio aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytas bulves, pabarstykite druska ir dašiais.

Ant jų dėkite supjaustytus lapinius kopūstus, brokolius, cukinijas ir vėl pabarstykite druska ir dašiais. Ant viršaus sudėkite perpus pjaustytus pomidorus, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir uždengę dangčiu kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–45 minutes.

Jeigu norisi sotesnio troškinio, galite ant bulvių sluoksnio užberti mirkytų perlinių kruopų. Galima dėti ir kitų daržovių, kokias mėgstate.

Braškių traškučiai

Visas uogas, slyvas, kriaušes Živilė džiovina džiovyklėje. Dar daro vaisių „odą“ – supjausto uogas ar vaisius plonais gabalėliais arba vaisius su uogomis sumala smulkintuvu.

Gautą tyrę pila ant kepimo popieriumi išklotų džiovyklės skardelių. Išdžiūvusią „odą“ sukarpo juostelėmis ar kokiomis nors įdomesnėmis figūrėlėmis. Vaikai šiuos traškučius suvalgo akimirksniu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.