Šį kartą labai skanus jautienos kepsnys su salotų rinkiniu, kuriame rasite visko. Man, kuri neseniai atrado jautieną šis patiekalas buvo tikrai labai skanus ir feta čia puikiai tiko.
Jautieną kepiau keptuvėje, bet puikiai šiam patiekalui tiktų ir grilinta, tad kitą kartą būtent taip ją kepsiu. O kad dar gaminsiu šį patiekalą, tai faktas.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite patiekalą 4 asmenims, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 4 jautienos sprandinės kepsniai;
- 10 mėtos lapelių;
- 3 šaukštai citrinos sulčių;
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 200 g fetos sūrio;
- 4 saujos salotų mišinio;
- 1 ilgavaisis agurkas;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų pipirų.
Į maistinį maišelį sudėkite mėtų lapelius, citrinos sultis, 4 šaukštus aliejaus ir išmaišykite.
Jautienos kepsnius pabarstykite druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iškepkite jautienos kepsnius. Kepkite virš stiprios liepsnos po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Į lėkštes dėkite salotų mišinį, supjaustytą agurką, kubeliais pjaustytą fetos sūrį. Ant viršaus sudėkite pjaustytą jautieną. Pašlakstykite citrinos ir aliejaus padažu.
Puikus patiekalas, kai norisi gaivaus ir skanaus.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“