Vištiena su sūrio plutele: kai norisi ko nors greitai ir skaniai

Idealus pasirinkimas greitiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei – vištienos kepsneliai su parmezano plutele. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t. Kitaip tariant, ką turime šaldytuve po ranka, tas labai gerai tinka kaip garnyras.

Vištienos kepsnys su parmezano plutele.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Vištienos kepsnys su parmezano plutele.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

May 16, 2019, 3:26 PM, atnaujinta May 16, 2022, 2:59 PM

Vištienos kepsniai su parmezano plutele

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 porcijas, matavimui naudojama 240 ml stiklinė

Reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 valg. š. vandens.

Miltų mišiniui:

  • 1 stiklinės miltų,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų.

Džiūvėsėlių mišiniui:

  • 1 stiklinės džiūvėsėlių,
  • 0,5 stiklinės smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio,
  • 1 arb. š. džiovintų petražolių,
  • 1 arb. š. česnakų miltelių,
  • 1/3 arb. š. druskos,
  • ¼ arb. š. juodųjų pipirų.

Kepti:

  • 4 valg. š. sviesto;
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti 

Gilioje lėkštėje kiaušinius išplakame su vandeniu.

Kitoje gilioje lėkštėje sumaišome miltus su druska ir juodaisiais pipirais. Ir dar kitoje gilioje lėkštėje sumaišome visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.

Vištos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame dviguba maistine plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšome). Taip paruošiame kiekvieną vištienos pjausnį.

Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Kiekvieną pjausnį dedame į miltus, nupurtome nereikalingą miltų perteklių. Po to merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į džiūvėsėlius. 

Keptuvėje kepame po 2 pjausnius, kiekvieną pusę ~4-5 min, kol gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo pjausnio storio. Likusiems 6 pjausniams sunaudojame likusį sviestą ir aliejų. 

Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir kitu garnyru. Skanumėlis!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iš M. Drobiazko ir P. Vanago atimti valstybės apdovanojimai