Grikių ir varškės keksiukai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvam desertui

Kartą akis virtuvėje badė dubenėlis su virtų grikių likučiais. Išmesti lauk nekilo ranka. Teko pagalvoti, ką iš jų būtų galima pagaminti. Ir šovė ištaiginga mintis, kaip panaudoti grikių likučius.

Virtų grikių ir varškės keksiukai.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Virtų grikių ir varškės keksiukai.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2019-05-21 10:13, atnaujinta 2023-05-16 15:56

Iškepiau keksiukus. Taip, taip... Gerai perskaitėte – keksiukus. 

Gavosi tokie skanūs, draugiški kūno linijoms ir puikus patiekalas ryte prie kavos.

Galite kepti keksiukų formelėse arba keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.

Grikių keksiukai

Reikalingi produktai:

  • 100 g virtų grikių,
  • 50 g varškės,
  • 3 kiaušiniai,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 1 šaukštas sviesto.

Kaip gaminti

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo. Trynius išplakame su cukrumi ir ištirpintu sviestu.

Į trintuvo indą dedame virtus grikius ir varškę. Sutriname.

Į trynių masę sudedame trintus grikius su varškę ir išmaišome. Įmaišome išplaktus baltymus.

Dedame į keksiukų formeles tešlą ir kepame 190 C.orkaitėje  apie 15-20 min. 

Skanaus!

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.