Iškepiau keksiukus. Taip, taip... Gerai perskaitėte – keksiukus.
Gavosi tokie skanūs, draugiški kūno linijoms ir puikus patiekalas ryte prie kavos.
Galite kepti keksiukų formelėse arba keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.
Grikių keksiukai
Reikalingi produktai:
- 100 g virtų grikių,
- 50 g varškės,
- 3 kiaušiniai,
- 2 šaukštai cukraus,
- 1 šaukštas sviesto.
Kaip gaminti
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo. Trynius išplakame su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
Į trintuvo indą dedame virtus grikius ir varškę. Sutriname.
Į trynių masę sudedame trintus grikius su varškę ir išmaišome. Įmaišome išplaktus baltymus.
Dedame į keksiukų formeles tešlą ir kepame 190 C.orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus!