Išbandykite šiek tiek kitokias, tačiau tikrai skanias agurkų salotas.
Panašias salotas Vokietijoje ruošia turbūt visos močiutės. Ir kiek močiučių – tiek receptų. Tačiau bendras principas tas pat: pirmiau agurkėliai šiek tiek pamarinuojami, o po to sumaišomi su kokiu nors užpilu.
Šįkart siūlome jas pasigaminti su jogurtiniu ar grietinės padažu. Pikantiškos, šiek tiek saldžiarūgštės salotos puikiai tiks prie įvairiausių vasariškų patiekalų.
Išbandykite – nesigailėsite.
Vokiškos agurkų salotos
Reikės:
- 5–6 agurkų,
- 3–4 v. š. obuolių acto,
- 1 arb. š. cukraus,
- pusės arb. šaukštelio druskos,
- juodųjų pipirų,
- 300 g graikinio jogurto arba grietinės,
- kapotų krapų.
Kaip gaminti
Jeigu agurkų žievelė stora, pašalinkite ją. Supjaustykite agurkus griežinėliais, sudėkite į dubenį. Supilkite actą, suberkite druską, cukrų, pipirus, išmaišykite agurkus ir palikite pasimarinuoti 20 min.
Susidariusias sultis nupilkite.
Ant agurkų berkite kapotų krapų, sumaišykite su grietine ar jogurtu.
Iškart patiekite.
Skanaus!